LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Videoigra

Studenti otkrili svoje najbizarnije postupke i situacije u virtualnoj igri „The Simsˮ

Nije pretjerano reći da je igra „The Simsˮ jedna od najpopularnijih igrica na svijetu. Mnogi su pronašli zabavu u ovoj virtualnoj simulaciji života. Čini da se da su je mnogi pokušali učiniti još zanimljivijom tako što su pronašli zabavu u kreativnom uništavanju vlastitih likova.

Nije pretjerano reći da je igra „The Simsˮ jedna od najpopularnijih igrica na svijetu. Mnogi su pronašli zabavu u ovoj virtualnoj simulaciji života. Čini da se da su je mnogi pokušali učiniti još zanimljivijom tako što su pronašli zabavu u kreativnom uništavanju vlastitih likova.

Prema statistikama igra The Sims jedna je od najpopularnijih serija videoigara svih vremena. Prvi dio objavljen je 2000, a s vremenom ona napreduje, pa je 2014. godine objavljen i zasad posljednji nastavak The Sims 4. 

Uređivanje doma po želji, osmišljavanje izgleda likova i njihovih karaktera i izgradnja obitelji samo su neke od stvari koje možete napraviti u ovoj igri. Ona je idealan izgovor da se bez grižnje savjesti miješate u tuđe živote. Ne samo što je moguće miješati se u živote virtualnih likova, već su mnogi ulogu igrača usporedili s ulogom Boga ili nekakve više sile koja upravlja svime. Drugim riječima, vaši likovi ne mogu jesti niti piti ako vi ne napravite par klikova mišem i uputite ih da izvrše te radnje. Hoće li biti cijeli dan u kupaćem kostimu, odlučujete vi. O tome čime će se baviti, odlučujete vi. O njihovim međuljudskim odnosima također odlučujete vi. Vi ste zaslužni za sve vitalne funkcije vaših Simsa

Međutim, likovi ponekad zaista znaju biti zahtjevni, posebno ako ih zanemarite dugo vremena i dogodi se da odjednom svi članovi obitelji moraju nešto – svi su odjednom jako gladni ili moraju na WC. Iz frustracije koja nastane zbog toga što želite svima ugoditi, mnogi su se odlučili da, blago rečeno, nanesu štetu vlastitim likovima. 

Kad smo upitali studente koje su najbizarnije radnje koje su radili prilikom igranja The Sims, besramno su nas uputili u svoje kreativne i destruktivne sposobnosti. Uz izričitu napomenu da ne spominjemo njihova imena jer u suprotnom, kako kažu, nikada neće dobiti posao. 

– Stavila bih svoga lika u bazen i maknula stepenice za izaći iz bazena.

– Najzabavnije mi je bilo izazvati požar u kući; brojni su načini za to, ali pritom morate paziti da ne dođu vatrogasci. Najbolje rješenje je izbrisati telefon. Stavite svoga lika u prostoriju u kojoj je kamin ili u kuhinju (najbolje dok kuhaju nešto u pećnici) i izbrišete vrata. – objašnjava nam student kao da govori upute kako upaliti automobil.
Jedan student otkrio nam je da bi obrisao frižider i čekao dok njegovi Simsi ne umru od gladi, no nekima nije bilo zanimljivo ni samo ubijanje. Osim ubijanja likova, česte su bile i ljubavne zavrzlame, pa tako studenti opisuju što im je bilo najzabavnije:
– Ja bih uvijek radila nekakve ljubavne prevare. Najzabavnije bi mi bilo poslije gledati kako se ljute jedni na druge. 
Svaki igrač zna da ponekad i sami likovi koje smo napravili rade pomalo neobične stvari. Za kraj vam donosimo popis najbizarnijih situacija viđenih u ovoj igri:
  • Trudnoća je za žene divno, ali fizički teško razdoblje, ali zaista nije fer da je muškarci ne dožive. Od uzimanja testa trudnoće do doživljaja radosti svih devet mjeseci očekivanja, u ovoj igri i muški rod ima priliku iskusiti trudnoću i sve njezine čari. To je istinska jednakost spolova.
  • Ova igra je prilično opuštena kada su u pitanju duhovi, pa tako nije rijetkost da se neki vaš lik nakon smrti pojavi u obliku duha. 
  • Jedan od glavnih prigovora za svaki The Sims nastavak je prilično nezgodno pronalaženje partnera. Na romantičnom sastanku potpuno zaljubljeni par Simsa ponekad odluči sjediti s drugim ljudima ili sami. 
  • Iznenađujuće često se događa da se u kućanstvu dogodi nešto dramatično, poput smrti ili požara, ali Sims lik najčešće potpuno zanemari što se događa, dok drugi paničari. Ovo je još jedan čudna situacija u kojoj je moguće da se, primjerice, dijete iznenada zapali, a da majka/otac to jednostavno ignoriraju, pa dok se to događa, neometano sjede za računalom ili čitaju knjigu.
  • Vrtualni likovi ne žive u stvarnom vremenu unutar igre. To bi učinilo stvari izuzetno zamornim za igrače, zbog čega je vrijeme u igri znatno ubrzano, a mnoge akcije se mogu preskočiti zahvaljujući super brzini. Međutim, to ponekad također može djelovati bizarno, pa tako je posve moguće upoznati nekog novog u igri, upoznati ih i oženiti, te ih natjerati da se presele, sve u istom danu. 
  • Potpuno je normalno da se likovi u igri ponekad neugodno osjećaju i ne žele ništa napraviti što im naredite. Čak se i u stvarnom životu ponekad osjećamo toliko iznervirani i demotivirani da nam se ništa ne da raditi. Ponekad se u ovoj čudnoj igri zna dogoditi da likovi budu neraspoloženi zbog nečiste kupaonice, ali je ne mogu oprati zbog toga što su loše volje. 
  • Ekonomija je također vrlo apsurdna, pa tako rola toaletnog papira, na primjer, može koštati 50 simoleona, što je suludo. Također, zanimljivo je da se bilo što može prodati i kupiti u bilo kojem trenutku. Ako Sims lik naruči dostavu, a nema dovoljno novca za platiti, može brzo prodati prozor ili vrata na licu mjesta. Kako praktično i čudno!
Već 20 godina igra The Sims jedna je od najpoznatijih videoigara i pruža mnoge mogućnosti – od udovoljavanja svojim virtualnim prijateljima sve do mučenja istih. Osim toga, ima i brojnih, apsurdnih propusta koji autori igre još nisu uspjeli ispraviti. Možda će The Sims 5 biti realniji i bez ovih čudnih situacija, ali ponekad je zaista smiješno vidjeti upravo takve situacije.
FOTO: PIXABAY