LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inicijativa #SaveTheNight

Spontani izlasci, partiji i topli sendvič na Savskom u 5 ujutro – mladi otkrili što im najviše nedostaje iz vremena prije pandemije

Na sve smo se uspjeli naviknuti, za sve smo uspjeli naći zamjene, ali noćni izlasci teško su zamjenjivi. Otkrili ste nam što vam najviše nedostaje iz vremena prije pandemije.

Na sve smo se uspjeli naviknuti, za sve smo uspjeli naći zamjene, ali noćni izlasci teško su zamjenjivi. Otkrili ste nam što vam najviše nedostaje iz vremena prije pandemije.

Pandemija koronavirusa odnijela nam je sve ono što studentski život doista čini studentskim životom vrijednim prepričavanja. Kave umjesto predavanja zamijenilo je listanje Instagrama dok ignoriramo profesora na Zoomu. Učenje u knjižnici – koje se često sastojalo samo od dugih pauza ispred knjižnice – zamijenilo je prolaženje kroz loše skeniranu literaturu koje se često pretvara u odjavu roka. Kave nakon menze, koje su se pretvarale u spontane cijelonoćne izlaske, zamijenilo je spontano cijelonoćno gledanje serija.

I, iako smo se na sve navikli, iako smo za druženja našli zamjene, noćne izlaske ništa nije uspjelo zamijeniti. U anketi koju smo proveli, 57% vas reklo je da vam noći prije pandemije jako nedostaju, a 43% vas noći su glavno vrijeme za zabavu. Podijelili ste s nama i što vam, kada se sjetite izlazaka prije korone, najviše nedostaje

– Apsolutno sve: spontani izlasci dogovoreni sat vremena prije, spontana druženja i kad završimo na nekom desetom mjestu od onog di smo krenuli, upoznavanje novih ljudi, muzika, ples, pjevanje do zore... Lude noći pijane. 

– Nekad se sjetim izlaska u klubove i baš mi fali atmosfera, kad već malo zujiš (ne pretjeruješ!) i baš ti je dobro uz ekipu i glazbu. U Osijeku u Tvrđi bili su mi super tamburaši, naletiš na prijatelje iz srednje, popijete nešto, popričate (koliko god je to uopće moguće uz glasnu glazbu).

– Topli sendvič na Savskom u 5 ujutro. 

– Burek u 3 ujutro haha. 

– Moje društvo, naši noćni izlasci na plaže do jutarnjih sati, pješačenje do grada nakon festivala da dođemo doma normalni, naši izlasci na plesnjake...

– Otvoreni kafići, a ne samo terase kafića. 

– Druženje s prijateljima na live svirkama. 

Važnosti bogatog noćnog života u životu studenata i mladih svjesna je inicijativa Save the night koja je započela prošle godine, a nastavlja se i ove. Njome je Jägermeister odlučio oživjeti sve što nam je noćni život pružao prije pandemije – glazbu, ples, piće, zabavu, umjetnost. Osim toga, sudionicima su bile pružene edukacije iz područja miksanja koktela, posla DJ-a, umjetnosti tetoviranja itd. Projekt je na koncu osigurao donacije vrijedne više od milijun dolara za pomoć klubovima i barmenima, paket vrijedan milijun dolara za više od 300 umjetnika te je podržao inicijativu #UnitedWeStream u Berlinu. 

No, nostalgiju za noćnim izlascima moguće je olakšati i po danu – u sklopu inicijative Save the night ekipa Graffiti na gradele oslikala je u zagrebačkom Vintage Industrial Baru mural od 90 kvadrata koji nas podsjeća na važnost dobrog provoda i noćnog života. Time je Jägermeister ne samo podržao kreativnu industriju uz koju živi i s kojom dijeli individualnost i domišljatost, već na trenutak izbrisao nostalgiju za izlascima.

Dok se ne vratimo u normalu i ponovno počnemo uživati u noćnom životu, oslikana oda noći podsjetnik je da noć nije samo doba dana, već stil života.
FOTO: PR