LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabavna natjecanja

Kviz-scena bogatija za još jedno mjesto – splitski kampus

– Želja nam je da Tinel postane centralno mjesto druženja velikog broja studenata. Svi preduvjeti su tu: lokacija na kampusu, velik broj studenata i kreativan program. – navodi ravnatelj Studentskog centra u Splitu.

– Želja nam je da Tinel postane centralno mjesto druženja velikog broja studenata. Svi preduvjeti su tu: lokacija na kampusu, velik broj studenata i kreativan program. – navodi ravnatelj Studentskog centra u Splitu.

Trend sudjelovanja u pub-kvizovima širi se Hrvatskom. Ispijanje pića uz zabavno natjecanje na kojem se može i nešto naučiti pokazalo se kao idealna kombinacija za upotpunjavanje dokolice. Taj trend prepoznao je i Studentski centar u Splitu pa se dvaput tjedno u kafiću Tinel, smještenom na kampusu, organiziraju upravo kvizovi.  

Kviz općeg znanja održava se svakog četvrtka, a tematski kvizovi organizirani su svake srijede. Tako, primjerice, studenti imaju priliku pokazati znanje iz sporta ili filmova.

– Ideja je došla sasvim nenadano. – govori nam Toni Prodan, voditelj kvizova i student ekonomije.

Ističe:

– Prošle sam godine i osobno sudjelovao na sličnim događanjima u više splitskih kafića i koncept kviza mi se dopao. Promišljajući sam došao do zaključka da u gradu Splitu nema ovakvog sadržaja namijenjenog isključivo studentima. Malo smijeha, malo znanja i puno dobre ekipe – izvrsna je studentska kombinacija.

Tinel je na ovaj način, baš kako mu i ime kaže, postao dnevni boravak brojnih studenata. 

– Studentski centar kontinuirano radi na podizanju studentskog standarda. Želja nam je da Tinel postane centralno mjesto druženja velikog broja studenata. Svi preduvjeti su tu: lokacija na kampusu, velik broj studenata i kreativan program. – navodi Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra u Splitu.

Odaziv je studenata značajan i u prosjeku na kvizu sudjeluje stotinjak igrača. Sudjelovanje je besplatno, a nagrade su studentske: od popusta za kupnju sunčanih naočala do kupona za restorane i noćne izlaske.

Ponuda je kvizova u gradu Splitu velika pa nije lako zadržati visoke standarde i atraktivnost koje očekuju igrači i koji privlače one najbolje četveročlane ekipe da se prijave.

– Za mene je to velik izazov na koji utrošim više sati tjedno. Treba mudro osmisliti pitanja, ostaviti ekipama prostora za mozganje pazeći da sve teme budu jednako zastupljene. – izjavio je Prodan.

Na pitanje o tome koji studenti su se pokazali najboljima u kvizu, diplomatski je odgovorio:

– Teme su pažljivo raspoređene tako da ekspertno znanje jednog područja ne garantira uspjeh na kvizu. Pitanja se doslovno protežu od sporta do poezije. Ali svaki put me iznova oduševi radost studenata kad ih pogodi pitanje iz njihova područja. Stoga i ne čudi što su kvizovi postali nezaobilazan dio studentskog tjedna.

Nekoliko puta mjesečno u Tinelu se i zapjeva. Studentski centar, u suradnji sa studentskim udrugama i drugim organizacijama, organizira studentske karaoke i natjecanje Ne zaboravi stihove koje uz domaće studente rado pohode i strani studenti na razmjeni u Splitu. 

Foto: Facebook
FOTO: FACEBOOK