LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert u Domu sportova

Sigur Ros svoju europsku turneju okončava nastupom u Hrvatskoj

Najuspješniji islandski glazbeni proizvod, Sigu Ros, puni najveće koncertne dvorane diljem planete. U sklopu svoje nadolazeće jesenske turneje posjetit će i Zagreb.

Najuspješniji islandski glazbeni proizvod, Sigu Ros, puni najveće koncertne dvorane diljem planete. U sklopu svoje nadolazeće jesenske turneje posjetit će i Zagreb.

Sigur Ros, islandski post rock prvak i jedan od najznačajnijih bendova ambijentalne i eksperimentalne glazbe svih vremena, premijerno dolazi u Hrvatsku. Održat će koncert u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak, 20. listopada.

Glazbenici čiji hrvatski nastup čekaju generacije fanova progresivne glazbe nakon više od 10 godina idu na turneju bez predgrupe, izvodeći poseban An Evening With Sigur Ros program. Koncert se sastoji od dva dijela podijeljena kratkom pauzom. Riječ je o spektakularnom nastupu na kojem izvode najznačajnije skladbe svoje karijere, ali i premijerno dosad neobjavljene pjesme koje bi se trebale naći na idućem studijskom albumu. Zagreb je jedini grad regije koji će posjetiti i ujedno posljednja stanica njihove europske turneje.

Bend na jesensku turneju kreće s kompletnom produkcijom – ozvučenjem, rasvjetom i videoekranima. Scenski će je još jednom dizajnirati stari suradnici – Sarah Hopper, Damian Halle i Bruno Poet – koji su za prošli rad dobili prestižnu nagradu Knights of Illumination.

Sigur Ros je uz Bjork najuspješniji islandski glazbeni proizvod i bend čiji je svjetski uspjeh teško usporediti s nekom drugom glazbenom karijerom. Do kraja je ostao vjeran svojim artističkim uvjerenjima pa nikada nije odustao od izvođenja skladbi na islandskom ili hopelandic jeziku (izmišljen jezik kojim neke skladbe pjeva Jonsi, vokal grupe). Upravo zbog toga je postao jedan od najvećih svjetskih live atrakcija koja zatvara najprestižnije svjetske festivale, a i sam puni najveće arene i koncertne dvorane diljem planeta.

Fan club pretprodaja ulaznica kreće na Sigur Ros stranici u ponedjeljak, 6. veljače u 10 sati. Redovna prodaja počinje u četvrtak, 9. veljače u 9 sati. Ulaznice za parter iznose 220 kuna do 2. travnja te 240 kuna od 3. travnja nadalje. Cijena za tribine iznosi 250 kuna do 2. travnja te 270 kuna od 3. travnja do koncerta.

FOTO: JANUZ MIRALLES AND TOMAAS