LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rezultati ankete

Seks u kupaonici i čajnoj kuhinji studentima nije nepoznanica – evo što su nam otkrili

Život u studentskom domu ili stanu s cimerima ne ubija šansu za seksom u potpunosti, ali uvelike utječe na romantiku i spontanost tog čina jer studenti moraju ranije planirati takve stvari i oko svega se dogovarati sa sustanarima.

Život u studentskom domu ili stanu s cimerima ne ubija šansu za seksom u potpunosti, ali uvelike utječe na romantiku i spontanost tog čina jer studenti moraju ranije planirati takve stvari i oko svega se dogovarati sa sustanarima.

Nedavno smo proveli anketu o seksualnom životu za vrijeme studiranja u kojoj su nam studenti otkrili mogu li uopće imati normalan seksualni život dok žive u studentskom domu ili stanu s cimerom/icom. 

Na anketu su u najvećoj mjeri odgovorile ženske osobe – 62,3%, a među anketiranima najveći je dio njih star između 19 i 25 godina. 81,1% anketiranih spolno je aktivno, a od toga 67,4% anketiranih živi u stanu ili kući, dok preostali dio živi u studentskom domu. 

Seks u domu 

64,3% onih koji su ispunili ovaj dio ankete i koji žive u domu, u nekom su trenutku imali spolne odnose u domu. Svi koji su imali spolne odnose u domu, spavali su s partnerom u svojoj sobi, no osim sobe, našlo se tu još zanimljivih mjesta. Takva su mjesta, primjerice, tuđa studentska soba, kupaonica, čajna kuhinja, pa i ostala mjesta u domu.

Nisu doživjeli neko posebno neugodno iskustvo, osim straha da ih netko ne čuje, a jednom je stanaru cimer ranije došao u sobu, no, kako kaže, situacija unatoč tome nije bila neugodna.

Oni koji nisu imali spolne odnose u domu, kažu da ili nisu još bili u prilici ili nisu spolno aktivni. Neki, pak, planiraju u dogledno vrijeme početi prakticirati seks u domu kada im nema cimera. Svi oni koji nisu imali spolne ondje smatraju da je to sasvim normalna pojava.

Studenti su otkrili i kako olakšati seksualni život u domu:
– Dogovor i slično.
– Otvoren razgovor s cimericom i dogovor bi bio super.
– Definitivno dogovor s cimerom, otvorenost i kompromis s obje strane.
– Jedino dogovor s cimerom, da ode negdje učit ili nešto dok partner dođe do vas.
– Svakako dogovor. Upozoriti cimericu da će nam netko doći kad ona nije u sobi i isto tako reći kada nas neće biti, pa i ona može dovesti nekoga.
– Ne pravit se sramežljiv idiot kojem je seks tabu-tema.
Seks u stanu ili kući

89,7% studenata živi s cimerom/icom, odnosno s cimerima. Unatoč tome, seks im uglavnom nije problem zahvaljujući dogovoru sa sustanarima. Nekima je, s druge strane, izrazito izazovno imati normalan seksualan život jer su cimeri u stanu po cijele dane ili ih ne mogu nagovoriti da odu negdje bar na koji sat. 

Što se tiče neugodnih situacija, jedan je student našao komadić pakiranja kondoma, a jednome je studentu u sobu uletio cimer za vrijeme seksa. Jednom je paru susjeda došla pozvoniti zbog glasnog škripanja kreveta. Također, jedan je student rekao da mu je cimer bio u stanu par puta dok je bilo akcije, a da on to nije ni znao.

Studenti kao problem navode to što seks mora biti planiran što uništava romantiku i spontanost. Mora se paziti, kaže nam jedan od anketiranih, da jedan drugom ne ulete u stan u tom momentu ili u sobu ako ne znaju kad je netko od njih zauzet s nekim. Dobra stvar je dogovor unaprijed, kaže, ali se često zna dogoditi overbooking. Neki nemaju prepreka za seksualni život jer to prakticiraju dok cimeri spavaju ili imaju svoju sobu, pa imaju i malo više intime.

Kako unaprijediti mogućnost normalnog seksualnog života ako živite s cimerima? Evo što kažu studenti:
– Sve je u dogovoru i poštivanju istog!
– Seksati se kad god cimer nije u stanu.
– Samo ključ u bravu od sobe i pojačaj glazbu.
– Uz dogovor se sve može postići. Ako cimerica zamoli da odem za vikend, učinim to jer znam da bi ona isto napravila da meni treba. U slučaju da je mjesto gdje neki studenti živi predaleko od grada u kojem studiraju, uvijek se može ići kod prijatelja koji živi u tome gradu.
– Iskreno ne bih pričala s cimericom na način: možeš li ići van dolazi mi dečko. Nego bih čekala da ode van, pa bismo ja i dečko ostali u stanu.
– Dogovoriti se da se izgubi iz stana u xy vrijeme na xy vremena.
– Može se postići dogovorom i međusobnim poštivanjem.
– Dogovor kuću gradi, al to je nešto nepredvidivo. Takvo nešto se ipak ne planira i nekad te samo povuče moment i ne možeš stić obavijestit cimere po tom pitanju jer dok to napraviš prođe onaj feeling i trenutak. Dok se nekad, ako se sve zna, unaprijed dogovorite i problema nema, bar u mom slučaju nikad nije bilo.
– Samo dobra komunikacija. Ništa više. Uvijek će jednom cimeru tribat nešto od drugoga, to su usluge koje se radi iz pristojnosti i cimerstva – samo dogovor.
– Najvažnije je o tome razgovarat kao o potpuno normalnoj temi, što zapravo i jest. Ljudi smo, svi imamo potrebu za seksom i tu nema ništa loše!
– Dogovor s cimerom da ode na par sati te ga kasnije počastit s nečim.
Prema onome što su nam studenti rekli, jednu stvar možemo uzeti kao zaključak – sve se može postići uz dogovor sa sustanarima!
FOTO: TUMBLR