LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
12. izdanje SDF-a

Riječki studenti uskoro će uživati u festivalu namijenjenom baš za njih

Pred završetak semestra, kao predah od predavanja i ispita, od 6. do 11. lipnja održat će se bogat kulturni, zabavni, edukativni, humanitarni, znanstveni, sportski i glazbeni program namijenjen za riječke studente. Centralno mjesto događanja drugu godinu zaredom bit će sveučilišni Kampus na Trsatu.

Pred završetak semestra, kao predah od predavanja i ispita, od 6. do 11. lipnja održat će se bogat kulturni, zabavni, edukativni, humanitarni, znanstveni, sportski i glazbeni program namijenjen za riječke studente. Centralno mjesto događanja drugu godinu zaredom bit će sveučilišni Kampus na Trsatu.

Riječki studentski festival pod nazivom Student Day Festival vraća se na Kampus Trsat. U trajanju od 6. do 11. lipnja, studenti će moći uživati u brojnim edukativnim, sportskim, glazbenim, znanstvenim, ali i humanitarnim sadržajima.

Zagrijavanje već počelo
 

Zagrijavanje za 12. izdanje SDF-a započelo je jučer, 31. svibnja, u suradnji s Art kinom te uz projekciju kultnog filma „Let iznad zmajeva gnijezda“ u kojem su borilačke vještine odmjerili Bruce Lee i Chuck Norris te opušteno druženje na otvorenom prostoru između Filozofskog fakulteta i Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka. Uvertira u glavni program je Roštiljada u subotu, 4. lipnja, koja će započeti planinarenjem šumskom rutom od Konta do Kampusa gdje sve planinare, ali i druge zainteresirane studente dočekati roštilj, društvene igre, edukativne radionice te sportske aktivnosti.

Ključevi grada

Studenti službeno ključeve Grada Rijeke preuzimaju s početkom narednog tjedna, odnosno 6. lipnja. Prvi dio programa, koji će se održavati svakodnevno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, nazvan je Culture Week i nudi studentima priliku da se uključe u bogat kulturni i sportski život grada i Sveučilišta u Rijeci. Moći će se upoznati s aktualnostima iz studentskog života kroz predstavljanje studentskih inicijativa, udruga i projekata, kao i steći korisna, dodatna znanja. Od samog starta cilj Student Day Festivala bio je pružiti zaokruženi doživljaj studentima, na kojem mogu zadovoljiti sve svoje društvene potrebe, a svake godine, u ostvarenju tog cilja, program se podiže na višu razinu.

Koncertni program

Od četvrtka do subote, večernji sati rezervirani su za koncertni program, koji će i ove godine ugostiti kompleks nekadašnjeg Tenka, iznad studentskih paviljona na Kampusu. Tisuće posjetitelja – studenata, ali i svih onih koji se osjećaju slobodno, slobodoumno i spremno na odličnu glazbu i vrhunski provod – zabavit će se uz nastupe novih izvođača urbane kao i dobro znana imena rock i popularne glazbe. Ovogodišnji program poseban je jer je „složen“ u suradnji s posjetiteljima SDF-a, putem ankete u kojoj se nekoliko stotina ljudi izjasnilo o svojim glazbenim željama. Stoga među glazbenicima treba očekivati niz favorita publike, ali i pokoje posebno iznenađenje.

Koncertni program odvijat će se od 9. do 11. lipnja i ugostiti poznata imena pop, rock i urbane glazbe iz Hrvatske i regije. Na lokaciji nekadašnjeg kluba Tenk nastupit će Jura Stublić, Psihomodo Pop, Edo Maajka, Brkovi, Grše, Denis & Denis, Šajeta, M. O. R. T. i brojni drugi glazbenici.

Student Day Festival ima dugu i veselu povijest. Prvi puta održan je 2010. godine, nakon čega iz godine u godinu raste kvalitetom i opsegom aktivnosti, kao i brojem posjetitelja.

Svi detalji o programu i događanjima u sklopu SDF-a objavljuju se na službenim Facebook i Instagram stranicama te webu sdf.uniri.hr. Organizatori festivala su Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RiKup, a pokrovitelji Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka, Karlovačka pivovara i Arriva

FOTO: PRESS