LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Muke po studentima

Redovi u Student Servisu i dalje veliki iako se neke stvari mogu obaviti online!

Student Servis i dalje je prilično pun studenata koji zbog obavljanja studentskih poslova, predaje ugovora ili nečeg trećeg ondje odlaze osobno, iako se dio toga može odraditi online, čime štedite vrijeme sebi i drugima.

Student Servis i dalje je prilično pun studenata koji zbog obavljanja studentskih poslova, predaje ugovora ili nečeg trećeg ondje odlaze osobno, iako se dio toga može odraditi online, čime štedite vrijeme sebi i drugima.

Iako u Zagrebu trenutno nema ni približan broj studenata kao za vrijeme normalne akademske godine, to ne znači da ćete otići u Student Servis i riješiti stvari nabrzinu. Ako morate otići ondje, pripremite se na dugačak red i čekanje od barem pola sata. 

Imali smo priliku posjetiti Student Servis, pri čemu smo iz prve ruke doživjeli kako on radi za vrijeme koronavirusa – prilikom ulaska u zgradu Studentskog centra vjerojatno ćete već na samome ulazu vidjeti kraj reda ako ste te sreće da se on ne proteže van zgrade ili da studenti nisu već napravili vlakić u zgradi. Ispred samih stepenica sjedi zaštitar koji pušta studente gore kada se oni koji su svoje već obavili spuste dolje. Gore će vas, također, dočekati red studenata. Mi smo bili otprilike 15. po redu kada smo došli, a u redu do šaltera čekali smo sveukupno, od prizemlja do kata, oko 40 minuta. Napominjemo da je potrebno imati masku za lice!

Međutim, ono što smo primijetili dok smo čekali, je to da neki studenti odlaze podizati ugovore osobno u Student Servis, pri čemu gube vrijeme na traženje šifre poslodavca, ali i pri samom čekanju na šalteru te istovremeno usporavaju cijeli proces i stvaraju dodatnu gužvu. Naime, svoje ugovore možete podići online na stranici Studentskog centra, pod kategorijom Student Servis, odnosno opcijom Izdavanje e-studentskog ugovora.

Kako funkcionira e-studentski ugovor?

Nakon što ste se prijavili pomoću svojih podataka i odabrali opciju Student Servis, zatim Novi ugovor, unijeli šifru posladavca, odabrali ga, preuzeli ugovor i sve što je potrebno, trebate ga isprintati u tri primjerka. Nakon obavljenog posla vaš poslodavac popunjava satnicu, potpisuje se i stavlja pečate gdje je potrebno te se i vi potpisujete na svaki primjerak. Inače biste ugovor nosili u Student Servis što, jednom kada dođete na red i ako ste ranije sve odradili kako je trebalo, traje od jedne do dvije minute – i to je to.

Ono što je još bolje je i što se preporuča za vrijeme pandemije jest da poslodavac ispunjene i potpisane ugovore u tri primjerka skenira i pošalje na adresu sservis@sczg.hr, te će račun dobiti istim putem. U zahtjevu za fakturiranje skeniranog ugovora trebate naznačiti da ćete original ugovora dostaviti poštom, pa original treba dostaviti osobno, poštom ili drugom dostavom. Ističemo kako je prema točki 13. Ugovora o obavljanju studentskog posla naručitelj, odnosno poslodavac dužan isplatiti izvođača, odnosno studenta najkasnije 15 dana od obavljenog posla.

Osim što ćete uštedjeti svoje dragocjeno vrijeme, smanjit ćete gužve koje se toliko žele izbjeći za vrijeme koronavirusa Dakako, ako imate nekakv problem s ugovorom ili nemate pristup internetu, onda ste osuđeni na odlazak u Student Servis.

Informacije oko isplata i drugih problema

Ne morate ni za svaki upit odlaziti osobno u Student servis jer neke informacije možete dobiti pozivom na broj ili slanjem e-maila na kontakte dostupne na poveznici.
FOTO: PIXABAY