Recept za čokoladni kolač po mjeri svakog studenta – gotov u 30 minuta
Donosimo recept savršen za lijene dane - za čokoladnu fantaziju u koju je potrebno utrošiti tek pola sata.
Donosimo recept savršen za lijene dane - za čokoladnu fantaziju u koju je potrebno utrošiti tek pola sata.
U seriji članaka Kuhajte sa Studentskim ovog puta donosimo recept za desert – čokoladnu fantaziju, objavljen na Coolinariki. Riječ je o kolaču po mjeri svakog studenta jer je gotov za svega pola sata.
- 2 šalice brašna
- 2 šalice šećera
- ½ šalice ulja
- 2 šalice jogurta
- 2 žličice sode bikarbone
- 2 žličice kakaa
Preljev:
- 10 žlica šećera
- 10 žlica mlijeka
- 100 g maslaca
- 100 g čokolade
- 1 žlica ruma
Priprema:
Prvo je potrebno u posudu staviti brašno, sodu bikarbonu i kakao, zatim dodati šećer i promiješati. Postepeno se dodaje jogurt neprestano miješajući te na kraju ulje. Slijedi miksanje dok masa ne bude glatka. Tepsiju je potrebno obložiti papirom za pečenje, izliti masu i peći na 220 stupnjeva 30 minuta.
Idući je korak priprema preljeva. U posudu je potrebno staviti narezani maslac, mlijeko, šećer, čokoladu i rum po želji te miješati na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se dobije gusta smjesa.
Pečen i vruć kolač odmah se reže na jednake kockice i polijeva preljevom. Slijedi hlađenje.