LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OTP Virtualni savjetnik

Provjeravate li transakcije plaćene karticom?

Plaćate li ljeti više karticom ili gotovinom? Pogledate li u aplikaciji za mobilno bankarstvo iznos koji vam je skinut s računa?

Plaćate li ljeti više karticom ili gotovinom? Pogledate li u aplikaciji za mobilno bankarstvo iznos koji vam je skinut s računa?

U ljetnim danima kada putujete i obilazite više lokacija nego inače, Visa prepaid kartica je must have kartica za plaćanje i kontroliranje troškova. Naravno, uz redovitu provjeru transakcija. Pitali ste Virtualnog savjetnika OTP banke kako nabaviti karticu, ali i još mnoga pitanja na koja odgovore donosimo u nastavku.

Visa web-prepaid karticu možete zatražiti ako imate otvoren tekući račun u OTP banci d.d., a jako dobra stvar je da ako otvorite besplatni studentski paket OTP Indeks, Visa web-prepaid karticu dobivate u paketu!

Trebate poslati novac frendu ili frendici u inozemstvo (ili oni vama kada zaškripi)? Plaćanje u inozemstvo napravite koristeći se uslugom internetskog bankarstva OTP banke d.d.. Potrebno je odabrati opciju Devizna doznaka u inozemstvo na glavnom izborniku. Na zaslonu će se potom prikazati dva moguća načina unosa, odnosno unos potpuno novog deviznog platnog naloga ili unos iz pohranjenog predloška. Detaljne upute pronađite ovdje. Ako imate Revolut račun, da biste s tekućeg računa u OTP banci uplatili na Revolut karticu potrebno je povezati karticu tekućeg računa s Revolut aplikacijom. Za dodatnu pomoć, obratite se Kontaktom centru na besplatni broj  0800 210 021. Ako niste znali, ne postoji ograničeni iznos koji smije ili mora biti na računu. Isto vrijedi i za žiro račun.

I jedna mala napomena, ako se koristite karticama OTP banke d.d. za online kupnju, treba vam 3D Secure usluga koja omogućava sigurnost prilikom online plaćanja. Kako biste ju aktivirali, potrebno je ugovoriti besplatnu m-token uslugu OTP banke d.d. s kojom ćete moći još brže i jednostavnije potvrđivati online kupovinu putem push poruke koja će pristizati na vaš mobitel. M-token možete besplatno ugovoriti putem internetskog bankarstva ili u najbližoj poslovnici OTP banke d.d.  Dodatno, 3DS uslugu možete brzo i jednostavno aktivirati klikom na gumb Aktivirajte 3-D Secure uslugu na web-stranici OTP banke d.d.

Mnogi od vas po prvi put rade sezonske studentske poslove, a neki se brinu uzima li OTP banka proviziju za rad preko studentskoga servisa. Zaradu od rada preko student servisa poslodavac vam isplaćuje na račun koji imate otvoren u banci, primjerice žiro-račun. Ako ugovorite besplatni studentski paket OTP e-Indeks uz tekući i žiro-račun, mobilno i internetsko bankarstvo, m-token, ostvarujete i brojne druge pogodnosti poput eksternih uplata na račun bez naplate naknade. To znači da prilikom uplate plaće od rada preko student servisa na vaš žiro-račun nećete morati platiti nikakvu naknadu. Paket možete ugovoriti online putem za samo 15 minuta klikom na link. Ako vam treba studentski kredit, ugovorite online sastanak u najbližoj poslovnici banke gdje će vam djelatnici pomoći odabrati najbolju opciju za vas, odnosno onu opciju koja će zadovoljiti sve vaše financijske potrebe. Vrijeme potrebno da se, primjerice, gotovinski kredit za studente odobri individualno je.

Ako imate još pitanja, pišite Virtualnom savjetniku OTP banke. 😊

FOTO: PEXELS