LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska razmjena

Postanite lokalni ESNbuddy i olakšajte erasmusovcima početak studija

Ako se želite dobro zabaviti i upoznati nove ljude iz različitih zemalja i kultura, a uz to pomoći kolegama u snalaženju u novom i nepoznatom gradu, ne oklijevajte i prijavite se.

Ako se želite dobro zabaviti i upoznati nove ljude iz različitih zemalja i kultura, a uz to pomoći kolegama u snalaženju u novom i nepoznatom gradu, ne oklijevajte i prijavite se.

Studiranje u stranoj zemlji može istovremeno biti nevjerojatno uzbudljivo i iznimno zastrašujuće. Upravo zato udruga Erasmus Student Network Zagreb i ove godine provodi program ESNbuddy. Radi se o programu koji spaja lokalne studente i studente na razmjeni koji će u Zagrebu provesti semestar ili cijelu akademsku godinu, a sve s ciljem olakšavanja i uljepšavanja iskustva boravka u Hrvatskoj.

Nije teško zamisliti kako dolazak na studiranje u potpuno stranu zemlju, čiji jezik i kulturu ne poznajete, može biti iznimno stresno i dezorijentirajuće. Upravo zato postoji ESNbuddy kako bi studentima na razmjeni olakšao snalaženje u nepoznatom gradu, bilo da im je potrebno pokazati kako doći do mjesta gdje su smješteni, najbliže menze, centra grada ili dobrih mjesta za izlazak.

No ne zaboravite kako će ovo iskustvo, ako se na njega odvažite, obogatiti i vas. Sa svojim ESNbuddyjem najvjerojatnije ćete morati razgovarati na engleskom jeziku, što je savršena prilika za vježbanje i usavršavanje tog jezika. A moći ćete naučiti i barem koju riječ njena ili njegova materinjeg jezika. Upoznat ćete i drugačiju kulturu i mentalitet, što vam može proširiti vidike i pružiti nalet inspiracije, a cijelo iskustvo može vam poslužiti i kao zgodna stavka u CV-u. ESN Zagreb tijekom cijele godine organizira i raznovrsne događaje, od kvizova i sportskih natjecanja do ludih tuluma, pa će tebi i tvojem buddyju zabava biti zagarantirana.

U tijeku natječaj za CEEPUS stipendije za akademsku godinu 2024./2025.


Ako i vama druženje i zabavljanje s internacionalnom ekipom zvuči primamljivo, prijavite se još danas u buddy aplikaciju ESN Zagreb. Za prijavu koristite svoj Facebook račun, a prijaviti se možete na poveznici. Korisnici Android pametnih telefona mogu se prijaviti i u verziju aplikacije koja je za njihove uređaje dostupna u Google Play Store-u.

Aktivno sudjelovanje mladih u društvu potiče Centar za razvoj mladih kroz projekt Kutak za informiranje mladih koji provodi u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih, a uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Novi Erasmus natječaj za stručnu praksu i BIP programe u šest država


FOTO: FLICKR