LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Ne budi panj”

Posađeno 17 sadnica smokve na Kampusu

– Posađeno je 17 sadnica smokve uz šetnicu između zgrada Građevinskog fakulteta i studenskih paviljona. – priopćili su sa Sveučilišta.

– Posađeno je 17 sadnica smokve uz šetnicu između zgrada Građevinskog fakulteta i studenskih paviljona. – priopćili su sa Sveučilišta.

U sklopu tjedna kolektivne sadnje, koji se održava pod sloganom Zasadi stablo, ne budi panj!, Sveučilište u Rijeci i Studentski centar Rijeka organizirali su sadnju stabala smokve na Kampusu. Održana je jučer, 3. ožujka 2021.

– Posađeno je 17 sadnica smokve uz šetnicu između zgrada Građevinskog fakulteta i studenskih paviljona, a ukupno je do sada kroz razne zelene akcije Sveučilišta u Rijeci i Studentskog centra Rijeka na Kampusu posađeno više od 100 sadnica stabala, autohtonih primorskih vrsta: lovora, smokve, trešnje, drena… U sklopu akcije nastavljeno je i s obogaćivanjem mediteranskog vrta kod studentskih paviljona. – priopćili su sa Sveučilišta.

Prisustvovali su i simbolično zasadili nekoliko sadnica: ravnatelj Studentskog centra Dinko Jurjević, mr. sig., rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić, predsjednica Izvršnog odbora Kampus kreativnog tima, koja je prisutne počastila i prigodnom recitacijom Lorcine pjesme Verde, que te quiero verde. Sudjelovali su i drugi djelatnici Sveučilišta, Studentskog centra, sveučilišnog Studentskog zbora, kao i podupiratelji akcije.
FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI