LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tradicionalna glazba

Pobjedu na ovogodišnjem Festivalu studentskih klapa odnijele – Luše

Klape Luše, Euterpa i Falkuša zauzele su prva tri mjesta na ovogodišnjem izdanju Festivala studentskih klapa. Prvoplasirana je ujedno odnijela i nagradu publike.

Klape Luše, Euterpa i Falkuša zauzele su prva tri mjesta na ovogodišnjem izdanju Festivala studentskih klapa. Prvoplasirana je ujedno odnijela i nagradu publike.

Sedmi po redu Festival studentskih klapa, u organizaciji Udruge studenata grada Splita, održan je 23. ožujka u prepunom prostoru Kina Studentskog Centra. Natjecalo se ukupno osam klapa, a pobjednici ovogodišnjeg izdanja jesu: 

1. mjesto – klapa Luše (Ž)
2. mjesto – klapa Euterpa (Ž)
3. mjesto – klapa Falkuša (MJ).

Osim navedenih, od muških klapa nastupale su i klapa Banderija, SUM, Lugarin, Vokalisti sv. Josipa, a od ženskih klapa Trebatinke. Osim nagrade stručnog žirija u sastavu Terezije Kusanović, Vedrana Bonačića i Antonia Bogojevića, i publika je imala priliku nagraditi klapu po izboru. Ta je nagrada također pripala klapi Luše, koja je posjetitelje osvojila pjesmama Izresla ruža rumena te Diva Grabovčeva autora Marka Perkovića Thompsona.

Organizatori su se posebno zahvalili gostima KUD-a Jedinstvo koji drugu godinu zaredom sudjeluju na Festivalu, kao i klapi Pianissimo, koja je na oduševljenje publike izvela Jugo kojim je lani pobijedila. Uslijedio je domjenak gdje su se članovi klapa družili s posjetiteljima zapjevavši tradicionalne pjesme. Za afterparty pobrinuo se DJ Flex, koji je u klubu Hangar stranim i domaćim hitovima studente držao na nogama do ranih jutarnjih sati.

FOTO: FACEBOOK / UDRUGA STUDENATA GRADA SPLITA