LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jazine Open Air

Pet Shop Boys još je jedan veliki sastav koji gostuje u Zadru

Jazine Open Air nastavlja tradiciju dovođenja najvećih glazbenih zvijezda u Zadar. Ovog puta je riječ o Pet Shop Boysima, inovatorima modernih nastupa.

Jazine Open Air nastavlja tradiciju dovođenja najvećih glazbenih zvijezda u Zadar. Ovog puta je riječ o Pet Shop Boysima, inovatorima modernih nastupa.

Nakon ogromnog uspjeha prvog dijela svjetske Super turneje prošle jeseni Pet Shop Boys vraćaju se u Europu ovog ljeta te će po prvi put posjetiti Zadar u subotu, 12. kolovoza. Na jedinom nastupu u cijeloj regiji bend će izvesti repertoar iz kompletne karijere, kao i pjesme s aktualnog albuma Super.

Super turneju osmislili su Es Devlin, dugogodišnji dizajner sastava, i koreografkinja Lynne Page, a live elemente kreirali su zajedno sa Stuartom Priceom koji je producirao album Super. Nakon premijere prošlog ljeta na rasprodanoj sezoni u londonskom Royal Opera Houseu ugledni The Independent opisao je to kao nastup koji objedinjuje visoku kulturu, klupsku kulturu, kazalište, kino, političku satiru i neviđeni show s laserima.

Više od 25 godina bend Pet Shop Boys opisuje se kao inovator modernih nastupa koji u svoju produkciju uključuje multimediju i teatralne elemente, a radio je s imenima kao što su Derek Jarman, Zaha Hadid i Sam Taylor-Johnson. Neil Tennant i Chris Lowe čine najuspješniji duo u cijeloj glazbenoj povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Od potpisivanja za Parlophone Records 1985. godine čak 42 njihova singla ušla su na nacionalnu top 30 ljestvicu, 22 singla našla su se među najboljih 10, a četiri na prvom mjestu. Izdali su 13 studijskih albuma od koji su svi bili na top 10 ljestvici i listama najboljih albuma diljem svijeta. godine 2000. primili su Ivor Novello nagradu za izniman doprinos britanskoj glazbi, a na BRIT Awards ceremoniji 2009. dobili su priznanje za izniman doprinos glazbi.

Kao autori glazbe, remikseri i producenti, Tennant i Lowe surađivali su, remiksirali ili skladali za imena kao što su Dusty Springfield, Lady Gaga, Liza Minnelli, Madonna, David Bowie, Yoko Ono, The Killers i Girls Aloud. Prošle je godine Billboard magazin proglasio Pet Shop Boys najboljom dance grupom u posljednja četiri desetljeća, a početkom prošle veljače dobio je NME Godlike Genius nagradu.

Jazine Open Air ovim koncertom slijedi tradiciju dovođenja najvećih glazbenih zvijezda u Zadar, jedan od najljepših gradova u ovom dijelu Europe, prošle godine proglašen najboljom europskom destinacijom prema Worlds Best Destinations Magazine. Hrvatska će publika tako čuti ključne hitove iz povijesti pop glazbe: West End Girls, Suburbia, Heart, Doming Dancing, Being Boring, Go West, Se A Vida E (That’s The Way Life Is), Left To My Own Devices, kao i singlove sa sjajnog prošlogodišnjeg izdanja Super – The Pop Kids i Inner Sanctum.

Ulaznice su u prodaji od 10. ožujka. Prva cijena ulaznica, uvjerljivo najpovoljnija na cijeloj turneji, iznosi 195 kuna i vrijedit će do 23. travnja. Nakon toga, cijena će iznositi 220 kuna, dok će na dan koncerta porasti na 250 kuna. U prodaju će biti pušten i limitirani broj od svega 200 VIP ulaznica po cijeni od 350 kuna. One su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i online.

FOTO: LAA