LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kada, ako ne sada?

Pet razloga zašto često mijenjati studentski posao

Ponuda studentskih poslova vjerojatno je najbogatija i najraznovrsnija. Studenti i studentice često mijenjaju vrstu studentskog posla tijekom fakulteta. Donosimo pet razloga zašto je to sasvim normalno, ali i poželjno.

Ponuda studentskih poslova vjerojatno je najbogatija i najraznovrsnija. Studenti i studentice često mijenjaju vrstu studentskog posla tijekom fakulteta. Donosimo pet razloga zašto je to sasvim normalno, ali i poželjno.

Studenti se dijele na tri vrste: nezaposlene, one koji rade u struci kako bi poboljšali praktični dio studija i one koji često mijenjaju studentski posao. Iako zadnja kategorija često nailazi na osude okoline, mijenjanje je studentskog posla s vremena na vrijeme korisno, ali i poželjno. Donosimo pet razloga zašto je tomu tako.

1. Financijski si neovisan

Mnogi se studenti i studentice ne odlučuju zasnovati obitelj tijekom ili neposredno nakon studija. Budući da im, najčešće, plaća služi za privatne potrebe, mnogima iznos nije najveći prioritet. Kasnije, kada dođu ozbiljnije obveze, to neće biti slučaj. Upravo zato studiranje je najbolje razdoblje davanja prioriteta onim poslovima koji vas zanimaju nad onima od kojih imate isključivo profit.

2. Želiš usavršiti svoje vještine

Studentski poslovi najbolji su način za stjecanje različitih vještina. Budući da ne znate što vam budućnost donosi, ne znate niti koje će vam vještine biti potrebne za obavljanje budućeg zanimanja. Zato je važno upotpuniti svoj životopis vještinama koje možete potkrijepiti radom u različitim ustanovama i na poslovima koji zahtijevaju usavršavanje vještina različitih od onih za koje se školujete.

FOTO: Pixabay

3. Niste sigurni u svoj izbor

Studenti upisuju fakultet iz različitih razloga; nekada potpuno sigurni u svoj izbor, a nekada pod prisilom roditelja ili društva. Može se dogoditi da nakon par godina pojedinci steknu kompletan uvid u ono što studiraju i shvate da se ne žele time baviti do kraja života. To nije ništa strašno i svakome se može dogoditi. Prije nego se odlučite za novi studij, trebali biste biti sigurni da ga stvarno i želite. Najbolji način za to zapošljavanje je u sličnom ili istom polju studija koji želite, što bi trebalo riješiti nedoumicu.

4. Želiš promijeniti okolinu

Ako ste jedni od onih što nakon dana provedenog na fakultetu u slobodno vrijeme ne žele čuti ništa vezano za njega, najbolje je rješenje zapošljavanje u polju različitom od onoga koje studirate. Na taj način upoznajete nove ljude, stječete nove radne vještine i omogućavate si odmak od svakodnevnice. Ako vam to dosadi, uvijek možete pronaći novi posao.

FOTO: Pixabay

5. Studiranje vam prouzrokuje stres

Želite se odmaknuti od studiranja i od svakodnevnice? Počinjete osjećati fizičke posljedice svakodnevne nervoze i stresa? Rješenje leži u tome da tu energiju usmjerite u posao koji vam najbolje odgovara. Osjećat ćete se kvalitetnije i korisnije, a nakon nekog vremena moći ćete si priuštiti i zasluženi godišnji odmor putovanjem po svom izboru.

FOTO: PIXABAY