LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ususret Božiću i Novoj godini

Ovih blagdana ne zaboravite...

Ako vam se svake godine iznova događa da se u vrijeme blagdana i praznika više umorite i potrošite nego što uživate - ovo je tekst za vas!

Ako vam se svake godine iznova događa da se u vrijeme blagdana i praznika više umorite i potrošite nego što uživate - ovo je tekst za vas!

U strci života opet je prebrzo stigao kraj još jedne godine. Dani prolaze i lete dok je stres na vrhuncu zbog fakulteta, ispita, posla, financija, odnosa, čežnji i želja koje je možda u ovom trenutku preteško ostvariti. Pred vratima su blagdani, a to često znači i još više strke. Natovarite si dodatni studentski posao da malo podebljate stanje na studentskom računu jer treba kupiti poklone, treba i otići kući, posjetiti svih, pripremiti se za doček s ekipom. Dok obavite sve što navodno trebate, prođu blagdani! Ipak, još nije kasno da ovu godinu i ove blagdane provedete mirnije.

Ne zaboravite odmoriti.

Ne morate otići na pet kava i druženja dnevno i posjetiti sva adventska događanja u mjestu. Ništa se neće dogoditi ako propustite koji izlazak. Dapače, uz to što ćete imati više vremena za odmor, možda u novu godinu uđete i s više novca na studentskom računu. Provedite vrijeme vani, šetajte i uživajte u prirodi. Pogledajte omiljeni film stoti put. Naspavajte se.

Odvojite vrijeme za druženje s bližnjima.

Ostavite po strani mobitel, laptop i sve ono što vas odvlači do stvarnosti u kojoj jeste. Možete sami sebi postaviti izazov, tj. ograničiti gledanje u ekran(e). Poklonite bližnjima svoje vrijeme i pažnju jer će im to značiti više nego bilo kakav poklon – pogotovo starijima.

Ne zaboravite se radovati.

Razmislite malo o tome što vas baš onako istinski veseli. Što vam donosi mir i osmijeh na lice? Je li to kićenje bora i paljenje tisuću lampica, gledanje božićnih filmova, zajedničko pečenje kolača ili smišljanje prankova za ukućane? Razmislite i na čemu sve možete biti zahvalni jer se i tu krije puno radosti. Uglavnom, svi imamo neke „sitnice“ koje nas baš onako dječji vesele – to si priuštite!

Budite umjereni u hrani.

I za kraj, blagdani nisu izgovor za neumjerenost, pogotovo ako će vam kasnije biti žao zbog pretjerivanja. Uživajte u hrani, a to možete i bez da pojedete baš sve kolačiće. 😊

Neka vam ovi blagdani budu mirni i radosni!

FOTO: PEXELS