LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savjeti za rad na samome sebi

Ostani doma i dovedi u red svoje životne navike

Imaš previše studentskih obveza i pretrpan tjedni raspored? Nikad nemaš dovoljno vremena da se pozabaviš stvarima koje odgađaš već mjesecima? Upravo sad je idealno vrijeme da se posvetiš organizaciji vlastitih navika i radu na samome sebi.

Imaš previše studentskih obveza i pretrpan tjedni raspored? Nikad nemaš dovoljno vremena da se pozabaviš stvarima koje odgađaš već mjesecima? Upravo sad je idealno vrijeme da se posvetiš organizaciji vlastitih navika i radu na samome sebi.

Iako je posljednjih dana malo tko ostao ravnodušan na aktualnu situaciju u vezi s ostankom kod kuće, apsolutno svi su, bez iznimke, prihvatili činjenicu da će svoj studij, posao, hobi, komunikaciju s obitelji i prijateljima, pa čak i shopping – obavljati iz udobnosti svojega doma. No, u svemu tome, ne treba s tugom ili žaljenjem iščekivati dane ponovnog ispijanja kave na suncu, izlaska s frendovima ili putovanja. Dapače, upravo ovo vrijeme valja iskoristiti za sve nedovršene stvari koje si nekad započeo/la; filmove, online tečajeve, knjige za koje nikad nije bilo vremena, kao i za organizaciju nekih drugih navika i životnih obveza.

Isprobaj novi recept svaki dan

Nije bitno imaš li u sebi nešto jamieoliversko ili si apsolutni amater kada uhvatiš kuhaču u ruke. Postoji toliko dobrih recepata tvoje mame ili bake, tvojih prijatelja, a pogotovo na internetu! Ako živiš s cimerima ili obitelji, onda sigurno imaš koga pitati za savjet ili s kime zajednički istraživati nove kulinarske izazove. Počni s jednostavnim jelima, a ako svaki dan isprobaš nešto novo, izbrusit ćeš vještine u kuhinji potrebne da za prvi tulum s ekipom složiš pravi jelovnik!

Presloži svoje ormare

Ovih dana nemaš izliku za onaj stolac u sobi koji služi kao vješalica. Svačiji ormar treba reorganizaciju s vremena na vrijeme, a to se odnosi na preslagivanje, rješavanje odjeće koju ne nosiš, izmjenu garderobe u skladu s toplijim vremenom koje je pred nama. Sada možeš presložiti svaku krpicu preko koje se spotičeš kada tražiš idealni outfit te očistiti i osvježiti sav svoj skladišni prostor.

Završi (barem) jedan od online tečajeva

Dovoljno je da u internetsku tražilicu uneseš pojam besplatnog online tečaja, nakon čega će ti se prikazati toliko mogućnosti za koje vjerojatno ne znaš ni da postoje. Neki su više, a neki manje zahtjevni, a mnogi će ti od njih nakon završetka osigurati certifikat o određenom znanju ili sposobnosti s kojim ćeš biti konkurentniji na tržištu rada. Nauči programirati, strane jezike, pisati projekte, digitalno oglašavati i još mnogo, mnogo toga!

Pročitaj knjigu u cijelosti

Odmakni svoje misli od studijske literature, i, prije nego što ti omrznu tiskane stranice skripata i stručnih knjiga, pročitaj nešto što dosad nikako nije stizalo na red. Uzmi u ruke knjigu koju sam sebi već dugo obećaješ pročitati, odmori oči od televizora, računala i pametnih uređaja. Ne zaboravi trenirati svoj um i njegovati vokabular čak i onda kada ne posjećuješ predavanja na faksu ili ne odlaziš na studentski posao.

Dovedi u red svoje financije

Ako ti dosad nije pošlo za rukom organizirati svoje financije, sad je idealno vrijeme za to. Upravljanje vlastitim budžetom i bankovnim računom nikad nije bilo lakše organizirati iz vlastita doma. Tako je, riječ je o digitalnom bankarstvu, a ono ima brojne prednosti u odnosu na standardno bankarsko poslovanje. Odsada možeš imati potpunu kontrolu nad vlastitim financijama zahvaljujući digitalnom bankarstvu OTP banke, što znači da u svakom trenutku možeš provjeriti stanje i promet na svojim računima i karticama. Također, za bilo kakve buduće transakcije uštedjet ćeš vrijeme, ali i novac, ako novčane prijenose obavljaš digitalnim kanalima. Proizvodi digitalnog bankarstva OTP banke su mobilno bankarstvo, internetsko bankarstvo te program 3-D Secure za sigurnu internetsku kupovinu, što će ti sigurno dobro doći u online shoppingu. Iskoristi, stoga, ove dane koje provodiš u kući – ugovori digitalno bankarstvo i dovedi u red svoje financije.

FOTO: PIXABAY