LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Oslobodite se „kreativnog“ nereda u svom malom prostoru

Osam savjeta za uredniju i organiziraniju studentsku sobu

Uz naše korisne savjete vaša studentska soba izgledat će uredno i primamljivo.

Uz naše korisne savjete vaša studentska soba izgledat će uredno i primamljivo.

Bilo da se useljavate u sobu u studentskom domu ili ste unajmili stan, prostor je uvijek problem. Jednostavno, nikad ga nema dovoljno. Knjige, bilježnice i ostali pribor koji vam je potreban, odjeća, toaletni pribor, za cure i šminka i nakit, cipele. Kako smjestiti sve te stvari u nekoliko kvadrata raspoloživog prostora? Nije čudno da u studentskim sobama često vlada kreativni kaos. Donosimo vam korisne savjete koji će vam pomoći organizirati i urediti vašu studentsku sobu i spriječiti nered.

1. Iskoristite prostor ispod kreveta

Prostor ispod kreveta može biti idealno mjesto za pohranu stvari koje vam ne trebaju svaki dan. Ako vam kufer stane ispod kreveta, iskoristite ga kao dodatni ormar. Ili prošetajte do prve trgovine cipelama i zamolite ih za nekoliko praznih kutija od cipela.

2. Iskoristite kukice za otvaranje limenki

Prostora u ormaru nikad dovoljno. Ako volite gazirane sokove ili pivo u limenci, iskoristite kukice kojima se limenke otvaraju. Jednostavno, odvojite kukicu od limenke i stavite je na vješalicu. Na taj ćete način dobiti dvostruko više prostora u ormaru za vješanje odjeće.

FOTO: Pinterest

3. Odložite svoje bilježnice

Bilježnice i skripte mogu zauzeti veoma mnogo prostora. Mnoge trgovine nude raznorazne vertikalne stalke za novine, magazine ili uredske papire, koji će vam uštedjeti mnogo dragocjenog prostora.

Traju prijave za studentske domove u Požegi i Osijeku, evo do kada se možete prijaviti


4. Objesite svoje cipele

Cipele mogu biti veliki problem, osobito u malim prostorima. Potražite posebno dizajniranu vješalicu za cipele, i taj će problem biti riješen. Vješalicu možete objesiti u ormar, na njegova vrata ili negdje drugdje gdje imate mjesta i vaše vam cipele više neće zadavati probleme.

FOTO: Pinterest

5. Organizirajte svoje ladice

Ako ste i vi jedni od onih čije su ladice nepregledna hrpa raznoraznih sitnica, iskoristite prazne kutije od cipela kako biste organizirali svoje ladice. Škarama možete odrezati vrh kako bi stale u ladicu, a od ostataka možete napraviti pregrade unutar kutija za sitnije predmete. Kutije možete i omotati u neki simpatičan papir koji vam se sviđa kako bi vaše ladice zasjale punim sjajem.

6. Prljavo rublje

Odlaganje prljave odjeće može biti veliki problem u malim studentskim sobama. Prljava odjeća u velikom broju slučajeva jednostavno završi na podu sobe čekajući da dođe na red za pranje. Kako biste izbjegli takvu situaciju, potražite neku slatku košaru ili vreću za rublje koju možete objesiti na kvaku ormara ili vrata vaše sobe. Prljavo će rublje biti skriveno od pogleda, a košara ili vreća vedrih boja ukrasit će vašu sobu.

Prvo zlato s Europskih sveučilišnih igara stiglo u džudu. Studenti briljirali i u kickboxingu


FOTO: Pinterest

7. Neseser za toaletni pribor

Kupaonice su često veoma male i u njima nema prostora za držanje mnogo stvari, osobito šminke, pribora za brijanje, parfema i ostale kozmetike. Stoga je pametno investirati u neseser za toaletni pribor u kojem možete držati svu vašu kozmetiku. A time ćete izbjeći i posuđivanje vaših stvari koje može dovesti do brojnih i žučnih svađa sa cimerima.

8. Vješalice za vrata

U malim prostorima svaki je centimetar važan. Zato obavezno nabavite vješalice koje možete objesiti na vrata vaše sobe. Na njih možete objesiti vaše jakne, torbice i mnoge druge stvari. Zaista su neprocjenjive.

FOTO: Pinterest

IZVOR: HERCAMPUS
FOTO: TUMBLR