LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u programu Kluba Zona

Odmakla se od ekonomije i izlaže metalni nakit koji Splićanke obožavaju

– Dunja Puača je zavedena fleksibilnošću elemenata poput bakra, mjedi i srebra, a vještom obradom ona ih pretvara u elegantne skulpture i nakit. – istaknula je kustosica izložbe.

– Dunja Puača je zavedena fleksibilnošću elemenata poput bakra, mjedi i srebra, a vještom obradom ona ih pretvara u elegantne skulpture i nakit. – istaknula je kustosica izložbe.

Otvaranje izložbe metalnog nakita Igra dekonstrukcije održat će se u subotu, 17. veljače, u 19 sati u prostoru na Šperunu (Jerina 1), a moći će se posjetiti do kraja mjeseca. Prvu samostalnu izložbu u rodnom Splitu, Dunja Puača otvorit će u ciklusu izložbi autora mlađe generacije – Mladi izlažu, u programu Kluba Zona.

– Dunja Puača je zavedena fleksibilnošću elemenata poput bakra, mjedi i srebra, a vještom obradom ona ih pretvara u elegantne skulpture i nakit. Kroz igru vatrom, metalima, amalgamima i kamenjem, od metalnih konstrukcija nastaju predmeti koji svojim organskim oblicima i čistim linijama podsjećaju na egipatske, grčke i rimske tradicije u oblikovanju, ali i na lokalni etnički dizajn. Selekcija Dunjinih unikata koju predstavlja izložbom inspirirana je prirodom, morem i antičkim kulturama, pa njen urbani nakit prenosi duh tradicionalnog te ga spaja sa suvremenom estetikom. – najavila je izložbu Katarina Duplančić, kustosica.

Dunja je diplomirana oblikovateljica suvremenog nakita, a rezultate njene igre stvaranja metalom dio javnosti već je upoznao kroz metalni nakit koji nosi sve više Splićanki. Rođena je 1987. godine te je nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Splitu završila smjer Oblikovatelj/ica suvremenog nakita na Pučkom otvorenom učilištu Zagrebu.

Foto: Info zona
FOTO: INFO ZONA