LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju Meggie Štenta

Od planiranja svog vjenčanja, preko diplomskog rada, do vlastitog obrta

Porazgovarali smo s mladom poduzetnicom koja stoji iza vodiča I said yes i I said go girl. Otkrila nam je pojedinosti svojeg uspješnog projekta.

Porazgovarali smo s mladom poduzetnicom koja stoji iza vodiča I said yes i I said go girl. Otkrila nam je pojedinosti svojeg uspješnog projekta.

Meggie Štenta mlada je poduzetnica koja je kreirala organizacijski vodič za vjenčanja pod nazivom I said yes. Cijela priča krenula je netom prije njene posljednje godine fakulteta kada je upoznala svog budućeg supruga. Uvjeti pandemije njoj su bili vjetar u leđa – tada je sve svoje slobodno vrijeme uložila u izradu vodiča.

– Krenuli smo s planiranjem u najgorem mogućem periodu, ali s druge strane rezultiralo je odlično, jer inače ne bi nastao vodič! Kako smo imali više vremena za planiranje – jer su se svi termini s 2020. pomakli na 2021, pa smo trebali odgoditi svadbu na 2022. – odlučila sam nam kreirati naš vlastiti planer, a kada sam ga konačno kreirala, bilo mi je žao da ga samo mi imamo!  – objasnila nam je Meggie.

Svjesna svojih propusta prilikom organizacije najljepšeg dana u životu mnogih djevojaka, odlučila ih je iskoristiti za pomoć drugima.

– U vodič sam uvrstila cijelu jednu stranicu samo s pitanjima koje je potrebno pitati prilikom razgledavanja sale (ili još bolje, prije razgledavanja sale telefonskim putem) kako se i drugim budućim mladenkama ne bi dogodila ista greška. I tako je zapravo cijeli vodič pun raznih savjeta i podsjetnika. – rekla je.

A osim realizacije svog poduzetničkog proizvoda, Meggie je ovim udarcem uhvatila i drugu muhu – diplomski rad. Na 80 stranica napravila je detaljnu analizu i prošla sve testove kako bi njen vodič bio u potpunosti prilagođen budućim mladenkama.

– Htjela sam da bude prilagođen budućim mladenkama. Zato sam prijateljice koje su se udale pitala koji su im bili najveći problemi tijekom planiranja, jesu li imale neki planer, kakav im je bio, je li im nešto nedostajalo ili bilo viška, što bi trebalo više naglasiti… Raznim anketama na društvenim mrežama u obliku Google ankete ili Instagram storyja prikupila sam još jako puno informacija u vezi problema mladenki. – o provedbi ispitivanja objasnila je naša sugovornica.

Osim vodiča za mladenku, izrađen je i vodič za kumu. Do njega je, kazala nam je Meggie, došla istim putem – ispitivanje, anketiranje i njuškanje što djevojkama najviše odgovara.

Vodič kroz organizaciju vjenčanja I said yes košta 199 kuna, a vodič za kumu I said go girl iznosi 169 kuna. Oba je moguće kupiti i u setu po promotivnoj cijeni od 338 kuna, umjesto 368 kuna. U tom slučaju svaki planer dolazi posebno zapakiran u svoju personaliziranu kutiju. 

– Vodič kroz organizaciju vjenčanja I said yes dolazi u luksuznom pakiranju koje podrazumijeva poklon-kutiju krem boje s mašnom, a na samoj kutiji nalaze se imena mladenaca otisnuta zlatnom folijom. Vodič za kumu dolazi u sličnom pakiranju, razlika je samo u boji kutije i folije – kutija vodiča za kumu je rose gold boje, a folija je bijela, te se uz ovaj vodič dobiva i kartica Hoćeš li mi biti kuma? – opisala je.

Prodaja vodiča počela se sve više razvijati što je našoj sugovornici omogućilo da joj ovo postane i full time job.

– Odmah po završetku studija zaposlila sam se na poslu na kojem sam radila 9 – 5, te mi je I said yes bio sporedni posao, više kao hobi. Međutim, vremenom je I said yes jako napredovao na čemu sam jako zahvalna i to mi je omogućilo da prekinem posao 9 – 5 i posvetim se samo onome što stvarno volim – svome vodiču. – Meggie je podijelila svoje zadovoljstvo. 

Za studentsku publiku koja čita ovaj intervju Meggie se nada da će pronaći dašak inspiracije u njenu radu. Čitateljima poručuje: 

– Možda nekome nakon što pročita ovu priču padne neka ideja na pamet ili ih inspirira i bude poticaj da ostvare svoje ideje, a to bi mi bilo jako drago. Moja se ideja pretvorila u diplomski rad, a diplomski rad u vlastiti obrt tako da je moja poruka da je sve moguće i da je potrebno samo puno volje, rada i truda. 

Svoju karijeru, istaknula je, nije mogla niti sanjati. Danas radi ono što je ispunjava, a njena je priča dokaz je da je najvažnije raditi ono što volimo.

– Sada mi je srce svaki dan ispunjeno jer znam da sam napravila nešto što će nekome pomoći, što će ga razveseliti, što će voljeti. Vjerujem da će ga se svi ti parovi i sve mlade i kume koje će naručiti vodič za 10, 20 godina sjesti uz čašu vina i prisjećati se svojih lijepih trenutaka. – dodala je.

FOTO: KARLO JELIĆ