LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetna pozornica

Od danas besplatni koncerti na Bundeku

Koncerti na Ljetnoj pozornici Bundek kreću već večeras, a počinju u 21:00. Ulaz je besplatan na sve programe manifestacije.

Koncerti na Ljetnoj pozornici Bundek kreću već večeras, a počinju u 21:00. Ulaz je besplatan na sve programe manifestacije.

Sprema se glazbeno osvježenje uz jezero i birani koncerti u jedinstvenom ambijentu Ljetne pozornice Bundek! Ovog četvrtka, 9. srpnja, manifestaciju otvara Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Siniše Leopolda, uz goste – sopranisticu Barbaru Suhodolčan i Kvartet Gubec – u programu sa zagrebačkim štihom uvijek popularnih zagrebačkih i zagorskih popevki.

Organizatori otkrivaju i što je u programu narednih dana:

– Sutra, u petak, 10. srpnja, na Bundek stiže Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Mirana Vaupotića s programom najvećih hitova klasične glazbe – na koncertu posvećenom Nikoli Tesli, dok u subotu, 11. srpnja, slijede miljenici publike na Bundeku – članovi Opere b.b. Zagreb pod vodstvom maestra Darijana Ivezića te izvode program popularnih operetnih brojeva od Grofice Marice, preko Šišmiša do Vesele udovice.

Nedjelja, 12. srpnja, rezervirana je pak, navode, za III. susret puhačkih orkestara u organizaciji Zagrebačkog orkestra ZET-a, a ponedjeljak, 13. srpnja, za slavnu operetu Vesela udovica Franza Lehára u izvedbi Opere b.b., u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića te pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića.

– U utorak, 14. srpnja, pozornicom jezera Bundek zavladat će uvijek atraktivna Ivana Galić u jednom od njezinih projekata pod nazivom SoulBeat, koji kombinira ritam (predvođen senegalskim perkusionistom Commiem Baldeom te beatboxerom i maštovitim jazz vokalom i scatom Zorana Puljeka) s moćnim soul vokalom Ivane Galić. U srijedu,15. srpnja, očekuju nas čak dva programa – u 20:00 Ethno Croatia, višegodišnji projekt Hrvatske glazbene mladeži u kojemu mladi ljudi izmjenjuju znanja i iskustva o tradicijskoj glazbi, dok u 21:00 slijedi salsa bend Filosofia sastavljen od vrhunskih salsa glazbenika iz Hrvatske, Slovenije i Kube. – dodaju.

Iz organizacije poručuju da su koncerti 15. srpnja, kao i koncert 16. srpnja organizirani u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži.

– Tog posljednjeg dana manifestacije očekuje nas večer jazza i zanimljivi sastav Graz-Zagreb Connection, sastavljen od uspješnih mladih jazz glazbenika koje povezuje studij na prestižnoj Jazz akademiji u Grazu.

Svi koncerti počinju u 21:00. Valja napomenuti i da je ulaz besplatan na sve programe, ali će se kontrolirati te ograničavati u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama, zbog čega će i broj sjedećih mjesta biti ograničen.

FOTO: ANTE DELAČ / G.A.D. PRODUKCIJA