LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Transformacija recepcija

Novost u splitskim studentskim domovima oduševila stanare!

– Svakodnevni odmor od studentskih obveza preduvjet je podizanja kvalitete studentskoga života. – rekao je Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra u Splitu.

– Svakodnevni odmor od studentskih obveza preduvjet je podizanja kvalitete studentskoga života. – rekao je Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra u Splitu.

Prostora za druženje u studentskim domovima uvijek nedostaje, posebice kada nisu predviđeni arhitektonskim projektom. Studentski centar u Splitu doskočio je tom problemu pretvorivši prostore recepcija studentskih domova Hostel Spinut i dr. Franjo Tuđman u dnevne boravke. 

– Studenti u tim dnevnim boravcima na raspolaganju imaju društvene igre i igraće konzole kako bi svoje slobodno vrijeme mogli provoditi u ugodnom okruženju. Svakodnevni odmor od studentskih obveza preduvjet je podizanja kvalitete studentskoga života. – rekao je Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra u Splitu.

Dvojicu FESB-ovaca pronašli smo uz recepciju doma dr. Franje Tuđmana kako koriste blagodati dnevnog boravka i nogometne snage odmjeravaju u FIFA-i.

– Dnevni boravak uz recepciju zapravo mi služi kao kućni, jer tamo provodim slobodno vrijeme s prijateljima igrajući FIFA-u. Od ostalih sadržaja koristim terene za cageball i klupe u dvorištu doma na kojima se družimo u vrijeme sunčanih dana kojih u Splitu ne nedostaje. – ističe Davor Bilić iz Čapljine.

Foto: Matej Živkušić

Na njegove se riječi nadovezao kolega Ante Kvesić iz Uskoplja.

– Recepciju smo i prije koristili kao mjesto druženja, ali sada je mnogo zanimljivije. Mi momci prvo se spustimo odigrati FIFA-u ili NBA, a onda se spuste i cure da odigramo koju društvenu igru. Svakodnevno sam i u domskoj teretani i sve mi je pri ruci. 

Studentski dom kao pravi dom ideal je kojem teži Studentski centar u Splitu, poručuju njegovi predstavnici. Navode da uz vrhunsku razinu obrazovanja koje dokazano stječu na fakultetima u Splitu studenti zaslužuju i vrhunsku razinu kvalitete studentskoga života, za koju se brine ova institucija.

FOTO: MATEJ ŽIVKUŠIĆ