LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Proslava 25 godina karijere

Neuništivi „Doktori puknuća” u Tvornici napravili tulum za pamćenje

Kuzma & Shaka Zulu dupkom su ispunili Tvornicu kulture i skupa sa svojom vjernom publikom proslavili više od dva desetljeća na sceni odavši posljednji pozdrav ljetu.

Kuzma & Shaka Zulu dupkom su ispunili Tvornicu kulture i skupa sa svojom vjernom publikom proslavili više od dva desetljeća na sceni odavši posljednji pozdrav ljetu.

Posljednji vikend u rujnu nitko se nije pitao di ćemo večeras jer su svi putevi vodili u novoobnovljenu Tvornicu kulture u kojoj je splitski dvojac Kuzma & Shaka Zulu obećao prirediti veliku feštu kao proslavu 25 godina na sceni. Rečeno – učinjeno. Puna dva sata njihova puknuta ekipa, vjerna publika koja ih prati više od dva desetljeća, uživala je u italo disco zvuku dok je s mikrofona odjekivao posljednji pozdrav ljetu.

Iako su na sceni posljednjih 25 godina, Majstori sa mora još su jednom, napunivši Tvornicu, pokazali da, upravo zahvaljujući svojoj publici, nikamo ne idu. A da im energije ne nedostaje, bilo je jasno od prvih taktova Laži sve, pjesme kojom su otvorili koncert. Provevši svoju vjernu fan-bazu kroz dvadesetpetogodišnji vremeplov, podsjetili su sve prisutne na same početke pjesmom Jedna mala Iva, ostvarenjem kojim su i započeli karijeru, a potom su se krenuli nizati hitovi Sidin na zidiću, U mojoj ulici, Vozimo se, vozimo, Zaspala na suncu i mnogi drugi.

FOTO: Studentski.hr

Premda je jesen uzela zamaha i temperature su se osjetno spustile, u Tvornicu se vratilo Ljeto koje neizostavno prati ove momke. S pivom u rukama i sunčanim naočalama na glavi skakali su i vrištali vjerni fanovi koje su do ludila doveli hitovi Naloži do kraja em pe 3, Majstori sa mora i neizostavna Lito ide, mala. Za mnoge pjesme publici pratnja Kuzma & Shaka Zulu dvojca nije bila ni potrebna te su ih od početka do kraja otpjevali sami što je slavljenike itekako ganulo te su obožavatelje zamolili da ostanu uz njih barem još dvadeset pet godina.

Uz ironične stihove kojima kritiziraju brojne situacije iz svakodnevnog života, pjevači su poručili mladima da je situacija u državi loša i da se potrude izvući iz nje najbolje što mogu, a da se što manje sekiraju. U svom nadaleko poznatom điru s pozornice su poručivali ljudi, pijte rakiju (i proć ćete sve ispite) i budi mlad, budi lud poprativši te riječi ritmovima istoimene pjesme. Nakon ovakve fešte za pamćenje jedno je sigurno: Kuzma & Shaka Zulu tek su se zagrijali za sve što dolazi, a nastavimo li tulumariti s njima, ova mladost neće nikada proć!

FOTO: STUDENTSKI.HR