LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert na Velesajmu

Nakon trijumfalnog povratka u prvu ligu svjetskog thrash metala, Anthrax stiže u Hrvatsku

Grupa Antrax nastupit će 1. lipnja u Zagrebu. Ljubitelji thrash metala ulaznice mogu kupiti po cijeni od 220 kuna.

Grupa Antrax nastupit će 1. lipnja u Zagrebu. Ljubitelji thrash metala ulaznice mogu kupiti po cijeni od 220 kuna.

Grupa Anthrax, skorašnji zagrebački gosti, trijumfalno se vratila u prvu ligu svjetskog thrash-metala albumom For All Kings, ponajboljim izdanjem svoje karijere. Novi materijal objavljen je 26. veljače i uletio je ravno na prvo mjesto Billboardove hard-rock-liste.

For All Kings, jedanaesti studijski album Anthraxa, zacementirao je status grupe ne samo unutar Velike četvorke (uz grupe Metallica, Slayer i Megadeth), nego i među najvažnijim metal-imena današnjice. Samo u prvom tjednu zabilježili su prodaju od 34 000 primjeraka, što je bilo najbolje otvaranje još od Sound Of White Noise iz 1993., a kritika ga je svrstala među njihova najznačajnija ostvarenja, i to rame uz rame s klasicima poput Among The Living i Spreading The Disease.

Grupa je počela raditi na novom materijalu još u rujnu 2013. Krajem iste godine ušla je u studio u Los Angelesu i uz produkciju Jaya Rustona (Stone Sour, Ronnie James DIO) finiširala je gotovo tridesetak pjesama, a na izdanju se našlo njih trinaest. Kao singlovi odabrani su Evil Twin, Breathing Lightning i Blood Eagle Wings, čiji je videospot premijerno prikazan 3. ožujka. U krvavoj pozadini priče pjesme Blood Eagle Wings krije se izrazito brutalna metoda egzekucije, često opisivana u islandskim sagama. Zanimljivo da je glavnu ulogu u videospotu odigrao James Duval, poznat iz indie-kinohita Donnie Darko.

Paralelno s objavom albuma stigla je i laskava nominacija u kategoriji Golden Gods uglednog magazina The Metal Hammer. Je li Anthrax osvojio, saznat će se 13. lipnja na proglašenju u Londonu. Bend će prije toga, 1. lipnja, svratiti na Zagrebački velesajam, gdje će u paviljonu 9 nastupiti s još jednim velikim metal-imenom – grupom Slayer.

U prodaju su ulaznice po cijeni od 220 kuna. Ako ih ostane, na dan koncerta ćete za ulaz trebati izdvojiti 250 kuna. U prodaju je ukupno pušteno 2 500 ulaznica.

FOTO: LAA