LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SAVJETI ZA STUDIRANJE

Najveće greške studenata na fakultetu

Najveći postotak studenata ima problema s pronalaskom adekvatnog načina i ritma učenja

Najveći postotak studenata ima problema s pronalaskom adekvatnog načina i ritma učenja

Neki studenti žale jer nisu na vrijeme naučili kako se kvalitetno uči, dok drugi žale što su uopće upisali određeni fakultet. Ponekad treba dati pokoji savjet budućim studentima kako ne bi ponovili greške starijih kolega. 

Najveći postotak studenata ima problema s pronalaskom adekvatnog načina i ritma učenja. To se tiče pogotovo težih fakulteta i onih koji imaju modularni oblik nastave. Nekima modularni oblik odgovara, no mnogi ne mogu uhvatiti korak s primjerice jednim kolokvijem svaki tjedan. Najveće greške mnogih su gubitak vremena na traženje metode učenja, neodlazak na kolokvije ili ponos koji često sprječava studente da se prebace kada shvate da im ne ide. 

Među čestim greškama je i mišljenje ljudi da se sve može naučiti preko noći i da ima dovoljno vremena za sve, jer nažalost to nije tako. Valja poslušati i savjete koji govore primjerice kod koga upisati neki od seminara, koje izborne predmete izabrati, što treba kolokvirati i slično. Jedan od najvažnijih savjeta je ne dopustiti faksu da upravlja zdravljem. Uz akademski uspjeh najvažnije je pronaći balans između privatnog i poslovnog života i uživati u studentskim danima koliko je to moguće. 

FOTO: UNSPLASH