LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmska večer

Na riječkom sveučilištu o modernom ropstvu

„Zarobljena žena”, dokumentarac o modernom ropstvu, prikazat će se na filmskoj večeri Studentskog centra Rijeka na Kampusu.

„Zarobljena žena”, dokumentarac o modernom ropstvu, prikazat će se na filmskoj večeri Studentskog centra Rijeka na Kampusu.

Najljepše doba godine u punom je zamahu, a kolokvija i ispita nikada nije bilo više. Kao odmor od svakodnevnih zadataka Studentski centar Rijeka organizira filmsku večer u ponedjeljak 16. prosinca 2019. godine, u 19 sati. Ulaz je za sve besplatan, a projekcija će se održati u caffe baru Kampus (Akvarij), donji ulaz. 

Film naziva Zabranjena žena koji će se prikazivati osvojio je nagradu za najbolji film izvan engleskog govornog područja, nagradu za najbolju žensku ulogu u Cannesu i najbolji scenarij za njemački film godine Prema Guardianu ovo je dokumentarac o modernom ropstvu koji pokazuje kako se filmom mogu mijenjati životi. 

Ako vam ovo nije dovoljno da se odlučite opustiti uz filmsku večer, organizatori donose kratki sadržaj ovog dokumentarca kako biste ipak ponovno razmislili o svojoj odluci. 

– Pedesetogodišnja Marish radi kao kućna pomoćnica dvadeset sati na dan. Zlostavljači su joj oduzeli isprave, a iz kuće ne smije izaći bez dopuštenja. Prema njoj se ponašaju kao prema životinji: spava na kauču, a za jelo dobiva samo ostatke. Pristutnost kamere pomaže joj uvidjeti da nije potpuno sama i s vremenom počinje vjerovati redateljici. Nakon dvije godine skuplja hrabrost i otkriva svoj plan: Pobjeći ću! Ovaj film o modernom ropstvu jedno je od najbližih dokumentarnih iskustava u kojima povezanost i povjerenje redateljice i protagonistice vrišti iz svakog kadra.

FOTO: PIXABAY