LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival zmajevih čamaca

Još traju prijave za veslačke utrke zmajevih čamaca

Održava se u organizaciji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu i suorganizatora u natjecateljskom dijelu programa Kajakaškoga saveza Zagreb.

Održava se u organizaciji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu i suorganizatora u natjecateljskom dijelu programa Kajakaškoga saveza Zagreb.

Sedmi Festival zmajevih čamaca održat će se na Jarunskom jezeru u subotu, 4. lipnja 2022. od 9 sati ujutro u organizaciji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu i suorganizatora u natjecateljskom dijelu programa Kajakaškoga saveza Zagreb.

Glavni program Festivala su amaterske veslačke utrke u zmajevim čamcima na kojima mogu sudjelovati svi zainteresirani građani stariji od 16 godina, uz prethodnu online predbilježbu. Posjetitelji Festivala moći će sudjelovati i na radionicama kineske kaligrafije i taijija. Za najmlađe će biti organizirane i besplatne panoramske vožnje zmajevim čamcima, uz pratnju roditelja. 

Utrke zmajevih čamaca nastale su prije više od 2 tisuće godina, kao dio pučkih običaja stanovništva južnoga dijela NR Kine. Danas su prisutne u većini zemalja svijeta i na glasu su kao najbrži vodeni sport. Zagrebačka utrka zmajevih čamaca održat će se na regatnoj stazi RSC Jarun, na dužini od 250 metara, a natječu se posade sa 16+1 brojem članova.

Građani koji žele sudjelovati u veslačkim utrkama mogu se prijaviti ispunjavanjem online obrasca najkasnije do 1. lipnja 2022. u 16 sati. Prijave su besplatne, a za sudjelovanje nije potrebno veslačko iskustvo.

Prijave za panoramske vožnje primaju se do 2. lipnja 2022. na e-adresu jvrhovski@unizg.hr. Više informacija o samom Festivalu potražite na službenoj Facebook stranici Instituta.
FOTO: PIXABAY