LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival u Trogiru

Moondance će pod mjesečinom ugostiti najveća imena elektronske plesne glazbe

U sklopu Trogirskog kulturnog ljeta u prekrasnoj srednjovjekovnoj trvđavi petu godinu održat će se Moondance festival. I ovog će puta ugostiti neka od najvećih glazbenih imena elektronske plesne glazbe.

U sklopu Trogirskog kulturnog ljeta u prekrasnoj srednjovjekovnoj trvđavi petu godinu održat će se Moondance festival. I ovog će puta ugostiti neka od najvećih glazbenih imena elektronske plesne glazbe.

Moondance festival, najpopularniji i vodeći festival elektronske plesne glazbe u domaćoj produkciji, ulazi su svoju petu godinu odžavanja. Novo izdanje koje je u intenzivnim pripremama rezervirano je za drugi vikend u kolovozu, od 10. do 12. kolovoza.

Pod mjesečinom će nastupiti neka od najvećih imena ovog žanra: Robert Hood (USA), Oscar Mulero (SPA), Jonas Kopp (ARG), Psyk (SPA), DJ Deep (FRA), Ben Sims (UK), Handmade (Ger), The Analogue Cops live (Ger) i mnogi drugi. Također, ugovorena je suradnja s berlinskom institucijom elektroničke glazbe – Tresorom, koji će zadnji dan festivala predstaviti svoju večer, po prvi put na ovim prostorima.

Po prvi put na ove prostore dolazi nam jedan od najpoznatijih svjetskih video umjetnika, Philipp Geist – Videogeist iz Berlina, čovjek koji je 3D mapirao neke od najpoznatijih svjetskih građevina. Ovaj put ima zadatak mapirati kulu Kamerlengo s vanjske strane, što će nesumnjivo biti veliki spektakl svjetla i srednjovjekovne arhitekture.

Festival koji je započeo 2013. godine sa skromnim jednodnevnim izdanjem od 1000 posjetitelja već je u 2016. prerastao u trodnevni s više od 9000 posjetitelja i 40 izvođača. Od samog početka stavljen je naglasak na kvalitetu u odnosu na kvantitetu, što se vidi u pomnom i smislenom odabiru izvođača, vrhunskog hi-end razglasa, ostale produkcije i osoblja festivala, sve uz pristupačne cijene ulaznica i pića. Sve spomenuto u kombinaciji s fantastičnom i nadasve akustičnom lokacijom te već legendarnim afterpartijima na plaži hotela Medene rezultiralo je da Moondance postane omiljen festival domaćoj publici koja je sve brojnija unatoč velikom postotku stranih gostiju.

U protekla četiri izdanja za nastupe na festivalu pomno je odabrano više od 150 priznatih i cijenjenih glazbenika i DJ-a iz svijeta i Hrvatske, koji su svi redom ostali oduševljeni. Sve veća zastupljenost live izvođača s pratećom mašinerijom i domaćih DJ-a koji nastupaju uz bok s najvećim svjetskim DJ-ima, promocija lokalnih znamenitosti, kulinarstva, kulturnih i prirodnih ljepota čini Moondance jedinstvenim na ovim prostorima. Njegovu kvalitetu i popularnost prepoznali su strani mediji i agencije, pa je tako pohvaljen kao jedan od nekoliko najboljih europskih destinacija za festival, što ne iznenađuje s obzirom na to da se održava u prekrasnoj srednjovjekovnoj tvrđavi. To su primijetili i trogirski gradski oci koji su uvrstili festival u Trogirsko kulturno ljeto shvaćajući da je najznačajniji događaj za promociju UNESCO-ovog grada izvan granica Lijepe Naše.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Ticketshop.hr. Prodaju se po cijeni od 300 kuna za sva tri dana, a uveden je i grupni paket za ekipu 5+1 gratis, gdje je pojedinačna cijena 250 kuna. Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: OUTBOX