LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dojmovi s koncerta

Massimo oduševio prepunu Šalatu

Preko dva sata programa za prepuni parter i tribine, glazbenici na vrhunskom nivou muziciranja, tribine na nogama, dva bisa – nitko nije ostao ravnodušan na šou koji je Massimo pripremio i priredio, a pjevalo je s njim preko pet tisuća duša na Šalati

Preko dva sata programa za prepuni parter i tribine, glazbenici na vrhunskom nivou muziciranja, tribine na nogama, dva bisa – nitko nije ostao ravnodušan na šou koji je Massimo pripremio i priredio, a pjevalo je s njim preko pet tisuća duša na Šalati

Na Šalati se u subotu odvio pravi spektakl. Više od pet tisuća ljudi uživalo je u glazbi Massima, Nine Romić i Elis Lovrić

S obzirom na veliki broj prodanih karata, vrata su otvorena već u 19 sati, pa se publika sa zalaskom sunca počela skupljati i smještati po koncertnom prostoru. Termin u 20 sati i 30 minuta bio je rezerviran za dvije dame, da svaka svojom karizmom začini Massimov veliki koncert. Trosatni spektakl pod otvorenim nebom otvorila je istarska vila Elis Lovrić svojim emotivnim setom pjesama na labinskoj čakavici. Nagrađivana kantautorica i akademska glumica svojim nas je osebujnim izričajem i glasom, uz gitaru i pratnju violončela, povela na emotivnu putanju oko svoje Merike, posebnog svijeta koji je očarao sve prisutne.

Zatim je došlo vrijeme da zagrebačka kantautorica Nina Romić u pratnji benda zauzme pozornicu na Šalati i predstavi se Massimovoj publici. Uvijek zanimljiva i posebna, za ovu je priliku pripremila presjek svojih najvećih hitova i zagrijala prisutne za glavnog aktera večeri.

A Massimo – Massimo je Šalatu oborio s nogu! Preko dva sata programa za prepuni parter i tribine, glazbenici na vrhunskom nivou muziciranja, tribine na nogama, dva bisa – nitko nije ostao ravnodušan na šou koji je pripremio i priredio, a pjevalo je s njim preko pet tisuća duša na Šalati. Otvorio je set uz Razlog te najavio prateće vokalistice – Martinu i Vanessu i skupa s njima zapjevao uvijek romantičnu Odjednom ti. Uslijedio je svevremenski hit sa samog početka karijere Sjaj u tami, a uskoro se na pozornici pridružio i Igor Geržina, naš poznati saksofonist i čest gost Massimovih koncerata te uveličao izvedbe hita Kladim se na nas, Štulićeve uspješnice Gracija i poznatog dueta Zar više nema nas.

Sljedeći gost bio je Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra te autor zajedničkog hita Nama se nikud ne žuri, koji su ovom prilikom skupa izveli, a koji se i dalje drži u samom vrhu nacionalnih top-ljestvica. Ipak, gost koji je ostavio poseban trag na koncertu zasigurno je bio producent Nikša Bratoš, koji se pridružio kao gitarist na desetak pjesama, ali i pripremio poseban aranžman za dio koncerta te još jednom dodao svoje čari Massimovim hitovima.

Publika na Šalati uživala je plešući uz ritmove Stranca u noći, Iz jednog pogleda, Suze nam stale na put pa sve do kraja prvog bisa koji je zatvoren s posebno emotivnom izvedbom pjesme Tišina. Za ovu prigodu Massimo je čak reinkarnirao stare hitove poput Samo jedan dan i Benzina te Stublićevu dobro poznatu Zamisli život. Koncert je zatvorio drugim bisom i, nekako već tradicionalno, pjesmom Krug u žitu te time zaokružio priču ovogodišnje ljetne turneje. Nakon što je prošao obalu uzduž i poprijeko, rasprodao nastupe u Šibeniku, Puli i Opatiji, još je jednom dobio potvrdu svoje kvalitete i veličine napunivši dupkom tribine i parter zagrebačke Šalate.

FOTO: ANA BONANNO