LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bijeg u Dalmatinsku zagoru

Ljetna zabava nije rezervirana samo za obalu; saznajte što vas očekuje u Sinju

Nedavno obnovljena tvrđava Kamičak u Sinju ovog je ljeta ponovno domaćin festivalu na koji pristižu inozemni izvođači, a koji donosi dvodnevni bogat zabavni sadržaj posjetiteljima.

Nedavno obnovljena tvrđava Kamičak u Sinju ovog je ljeta ponovno domaćin festivalu na koji pristižu inozemni izvođači, a koji donosi dvodnevni bogat zabavni sadržaj posjetiteljima.

Ako ste kolovoz već rezervirali za odmor u Dalmaciji i u potrazi ste za zanimljivim sadržajima, spas od vreve i gužve na obali potražite u srcu Dalmatinske zagore – viteškom Sinju. Ljeto u ovome gradu donosi pregršt svakodnevnih događaja za široku publiku i svačiji ukus, a među njima izdvajamo Kamičak Etno Festival ,koji se održava 23. i 24. kolovoza na Kamičku. 

Već je prvo festivalsko izdanje u jednoj večeri ugostilo zvučna i renomirana imena, a druga godina donosi i dvodnevni program, inozemne izvođače, popratni sadržaj i sjajnu zabavu. Iz Argentine na sinjsku tvrđavu Kamičak, nedavno obnovljenu u okviru europskog projekta, stiže zanimljiv duet imena Turica Doncel koji sa sobom donosi dašak tradicionalnog argentinskog folklora kombiniranog sa suvremenim glazbenim izričajem. Iz Makedonije u Sinj dolaze cure nomatkinje – bend Perija, ulične izvođačice čiji se autorski izričaj bazira na autentičnoj interpretaciji tradicionalnih ritmova Balkana, posebno etnozvuka Turske, Bugarske i Makedonije. Jedinstvenu interpretaciju balkanske glazbene tradicije posjetitelji će čuti u izvedbi hvaljenog beogradskog sastava Naked koji trenutno odrađuje nastupe po cijeloj Europi i šire. Domaće snage predstavljat će uvijek sjajni i sad već etablirani Ogenj i Kazan koji suvereno osvajaju i srca publike i kritike.

Etno festival nezamisliv je bez ritmova tradicionalne irske glazbe pa će se za taj dio pobrinuti Patrick Walker Trio. Riječ je o heroju engleske folk-scene, poznatome po tomu što će svojim nastupom svaku osobu u publici pokrenuti na ples.

FOTO: FACEBOOK / KLUB SINJANA