Jednostavno i povoljno
Kuhajte sa Studentskim: valentinovska večera u zadnji tren
Nema mjesta paničarenju jer donosimo jednostavan studentski recept za ukusnu tjesteninu s piletinom kojoj neće moći odoljeti ni ljubav vašeg života!
Nema mjesta paničarenju jer donosimo jednostavan studentski recept za ukusnu tjesteninu s piletinom kojoj neće moći odoljeti ni ljubav vašeg života!
Vaša srodna duša ili bar trenutna ljubav dolazi na večeru, a vama nije uspjelo ono što ste počeli pripremati ili uopće ne znate što biste pravili? Ne trebate očajavati jer donosimo jednostavan recept za tjesteninu s piletinom koju ćete pripremiti u manje od pola sata.
Sastojci:
Sastojci:
- pileći filet
- ulje
- pakiranje špageta
- luk
- češnjak
- ca. 500 mL vrhnja za kuhanje
- pasirana rajčica (par žlica)
- sol, papar i drugi začini po želji
- sir (opcionalno).
Priprema:
Nasjeckajte luk i češnjak, a piletinu narežite na kockice. Na zagrijanom ulju prodinstajte luk, a kada porumeni, dodajte nasjeckani češnjak. Nakon minutu ili dvije na to dodajte piletinu, posolite ju i popaprite te podlijte s malo vode. Kada piletina malo omekša dodajte vrhnje za kuhanje, a zatim začinite sa soli, paprom, vegetom, peršinom, origanom, ovisno što imate. Važno je cijelo vrijeme miješati piletinu u vrhnju kako jelo ne bi zagorjelo te je važno kroz cijeli proces kuhanja začinjavati jelo kako ne bi ispalo bezukusno. Pred kraj kuhanja dodajte par žlica pasirane rajčice, a zatim po potrebi još začinite. Kada se meso skuhalo, prelijte sve zajedno po špagetama koje ste prethodno skuhali i dobro promiješajte.
Nagrabite tjesteninu u tanjur, lijepo servirajte te gore, primjerice, pospite naribani sir i peršin za dekoraciju i to je to – vaše je brzinsko jelo spremno!
Nasjeckajte luk i češnjak, a piletinu narežite na kockice. Na zagrijanom ulju prodinstajte luk, a kada porumeni, dodajte nasjeckani češnjak. Nakon minutu ili dvije na to dodajte piletinu, posolite ju i popaprite te podlijte s malo vode. Kada piletina malo omekša dodajte vrhnje za kuhanje, a zatim začinite sa soli, paprom, vegetom, peršinom, origanom, ovisno što imate. Važno je cijelo vrijeme miješati piletinu u vrhnju kako jelo ne bi zagorjelo te je važno kroz cijeli proces kuhanja začinjavati jelo kako ne bi ispalo bezukusno. Pred kraj kuhanja dodajte par žlica pasirane rajčice, a zatim po potrebi još začinite. Kada se meso skuhalo, prelijte sve zajedno po špagetama koje ste prethodno skuhali i dobro promiješajte.
Nagrabite tjesteninu u tanjur, lijepo servirajte te gore, primjerice, pospite naribani sir i peršin za dekoraciju i to je to – vaše je brzinsko jelo spremno!
OZNAKE:
FOTO:
UNSPLASH