LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Brzi recepti

Kuhajte sa Studentskim: tortelini za 34 kune na tanjuru!

Umorni ste od predavanja? Nemate volje otići u menzu? Znate da će vas cimer dočekati s praznim tanjurem? Donosimo recept za ukusne i jeftine torteline s vrhnjem i gorgonzolom koje ćete jednostavno obožavati!

Umorni ste od predavanja? Nemate volje otići u menzu? Znate da će vas cimer dočekati s praznim tanjurem? Donosimo recept za ukusne i jeftine torteline s vrhnjem i gorgonzolom koje ćete jednostavno obožavati!

Danas smo vam u našoj studentsko-kulinarskoj rubrici odlučili pripremiti jedno fino i jednostavno studentsko jelo. Riječ je o tortelinima, studentima dobro znana namirnica koja se može spremiti na različite načine. Zašto baš tortelini? Nije jelo koje ćete spremati u određeno godišnje doba, kao na primjer sarmu ili punjene paprike, i, ono najvažnije, osim što su ukusni, jeftini su te su tako savršena namirnica za svaki studentski džep! Ukoliko nakon napornog dana na fakultetu ili poslu nemate volje skoknuti do menze, skoknite do trgovine i opremite se namirnicama koje će vam biti potrebne za današnji recept. 

Što će vam biti potrebno? 

  • 250 g tortelina (dovoljno za dvije osobe) 
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • gorgonzola
  • origano 

Foto: Studentski.hr

Odakle krenuti  

Za početak, u posoljenoj vodi skuhajte torteline. Bit će im dovoljno 10-ak minuta, a nakon toga ih ostavite da se malo procijede. Mi smo se odlučili za torteline punjene sirom, a ovisno o vašim preferencijama možete koristiti i one punjene pršutom ili špinatom. 

Foto: Studentski.hr

Dok se tortelini cijede, na žlici ulja možete rastopiti gorgonzolu. Što se tiče količine gorgonzole, bit će dovoljno 10 dag, no, ako ste pravi ljubitelj ovog sira, možete staviti i malo veću količinu.
 
Nakon što se gorgonzola otopi, dodajte joj vrhnje za kuhanje i uz lagano miješanje kuhajte 5 do 6 minuta. Dok miješate, dodajte origano, a zatim i torteline. Sve sastojke uz miješanje kuhajte na laganoj vatri dodatnih 5 minuta, a nakon što je jelo gotovo, poklopite i ostavite da miruje 10 minuta.

foto: Studentski.hr

I nakon 25 minuta kuhanja – Voilà! Za prste polizat'!
 

Foto: Studentski.hr

Sigurni smo da će se ovo jelo bar jednom tjedno naći na vašem stolu. Namirnice možete pronaći u svakoj trgovini po pristupačnim cijenama. Tako smo mi ukupno izdvojili 34 kune (Tortelini: 9 kn, gorgonzola:11 kn, vrhnje za kuhanje: 8 kn i origano: 6 kn). Napominjemo kako će vam origana i gorgonzole sigurno ostati te ih možete sačuvati za naredno kuhanje, a usput i uštedjeti budući da će vam za sljedeći put biti potrebni samo tortelini i vrhnje. Za kraj nam ne preostaje ništa drugo nego poželjeti vam svima dobar tek! 

FOTO: STUDENTSKI.HR