Veganski recept
Kuhajte sa Studentskim: Tjestenina s kokosovim mlijekom prilagođena studentskom budžetu
Donosimo jednostavan veganski recept za tjesteninu s kokosovim mlijekom kakvu do sada možda niste imali prilike probati!
Donosimo jednostavan veganski recept za tjesteninu s kokosovim mlijekom kakvu do sada možda niste imali prilike probati!
Ako ne znate što biste jeli, na računu vam nije ostalo nešto puno novca ili tražite nešto drugačiji recept za jelo s tjesteninom – kuhar Gaz Oakley, koji priprema samo veganske recepte, u rukavu krije recept za tjesteninu s tofuom i kokosovim mlijekom, čiji će vas okus iznenaditi.
Sastojci (za 3 osobe):
Sastojci (za 3 osobe):
- 1 limenka kokosova mlijeka
- 1 pakiranje špageta
- 1 luk
- 1 pakiranje tofua
- pola limuna
- 2 i pol šalice temeljca (u 2 i pol šalice kipuće vode umiješate povrtnu kocku za juhu)
- malo đumbira
- maslinovo ulje
- papar, sol.
Priprema:
U velikom loncu na maslinovu ulju pržite 3 do 4 minute sitno nasjeckanu glavicu luka. Zatim dodajte na kockice nasjeckan tofu i sitno nasjeckan češnjak i đumbir (po želji, cca. 1 cm đumbira, protisnutog) te to pržite oko minutu. Ulijte konzervu kokosova mlijeka, 2 i pol šalice temeljca, sok od pola limuna i špagete. Špagete će postupno omekšavati i tako upadati u lonac, no morate ih lagano miješati sve dok ne upadnu u potpunosti u lonac kako ne bi počele gorjeti. Dakle, špagete ne kuhate u običnoj vodi nego u mješavini u kokosovom mlijeku i ostalome što ste dodali. Sve skupa kuha se od 15 do 20 minuta, a kada je tjestenina al dente, dodajte sol, papar i naribanu koricu od pola limuna te dobro promiješate.
Ako jedete sami, sigurno ćete imati za večeru i/ili sutra za ručak, pa ne morate razmišljati što praviti sutra. U slast!
U velikom loncu na maslinovu ulju pržite 3 do 4 minute sitno nasjeckanu glavicu luka. Zatim dodajte na kockice nasjeckan tofu i sitno nasjeckan češnjak i đumbir (po želji, cca. 1 cm đumbira, protisnutog) te to pržite oko minutu. Ulijte konzervu kokosova mlijeka, 2 i pol šalice temeljca, sok od pola limuna i špagete. Špagete će postupno omekšavati i tako upadati u lonac, no morate ih lagano miješati sve dok ne upadnu u potpunosti u lonac kako ne bi počele gorjeti. Dakle, špagete ne kuhate u običnoj vodi nego u mješavini u kokosovom mlijeku i ostalome što ste dodali. Sve skupa kuha se od 15 do 20 minuta, a kada je tjestenina al dente, dodajte sol, papar i naribanu koricu od pola limuna te dobro promiješate.
Ako jedete sami, sigurno ćete imati za večeru i/ili sutra za ručak, pa ne morate razmišljati što praviti sutra. U slast!
OZNAKE:
FOTO:
PIXABAY