LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Brzo i zdravo

Kuhajte sa Studentskim: Špinat i posni sir u ljetnoj kombinaciji

Za sve ljubitelje posnog sira donosimo recept koji će kombinaciju s povrćem učiniti zanimljivijom.

Za sve ljubitelje posnog sira donosimo recept koji će kombinaciju s povrćem učiniti zanimljivijom.

Ljeto je idealno vrijeme za eksperimentiranje novim okusima, ali i vrijeme kada zbog velikih vrućina posežemo za osvježavajućim namirnicama. Posni sir i povrće savršeno će se uklopiti u tu kombinaciju, a kako bi ona bila nešto zanimljivija nego što smo navikli, donosimo vam recept za laganu roladu od špinata.

Što će vam trebati za tijesto?

  • 4 bjelanjka
  • 4 velike žlice posnog sira
  • 2 velike šalice kuhanog špinata
  • začini po želji.

Nadjev prilagodite svojim željama i trenutnom stanju frižidera, a mi ćemo vam predložiti da koristite:

  • posni sir
  • pileću ili pureću šunku
  • ribani sir
  • kisele krastavce.

Za tijesto umutite snijeg od bjelanjaka, a u posebnoj posudi pomiješajte kuhani, izblendani i ocijeđeni špinat s posnim sirom. Smjesi dodajte umućeni snijeg polako miješajući. Začinite solju, paprom te ostalim začinima po želji. Kompaktnu smjesu izlijte na pleh prekriven papirom za pečenje te je razvucite kako bi biskvit bio tanak. Zapecite u pećnici na 180° dok ne dobije zlaćanu boju.

Pečeni biskvit premažite posnim sirom, poslažite preostale sastojke za nadjev te zarolajte. Dobivenu roladu ostavite u hladnjaku 2 do 3 sata, a ohlađenu režite na tanke ploškice. U slast!

FOTO: PINTEREST