LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Slatki gušti

Kuhajte sa Studentskim: Pita od domaćih jabuka

Nadolazeća jesen vrijeme je jabuka, pa smo vam odlučili ponuditi zaista jednostavan i brz recept za izradu pite čija priprema ne zahtijeva nikakvo posebno kulinarsko umijeće.

Nadolazeća jesen vrijeme je jabuka, pa smo vam odlučili ponuditi zaista jednostavan i brz recept za izradu pite čija priprema ne zahtijeva nikakvo posebno kulinarsko umijeće.

Pita od jabuka klasični je kolač koji smo svi zasigurno probali kod svojih baka, a dobra je vijest ta da se ova slastica izuzetno lako priprema, stoga vam u nastavku članka donosimo jednostavan recept kako biste se što prije mogli zasladiti te uživati u danima prije početka predavanja i fakultetskih obaveza.

Sastojci:

  • 1,5 kg jabuka
  • 1 čaša kiselog vrhnja (ili jogurta)
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša šećera
  • 1,5 čaša brašna
  • 2 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • cimet po želji.

Upute za pripremu.

Nadjev:

1. Ogulite i naribajte jabuke.

2. Naribane jabuke zagrijte na štednjaku.

3. U jabuke dodajte šećer i cimet te promiješajte.

FOTO: Pixabay

Tijesto:

4. Odvojite bjelanjke od žumanjaka te ih izmiksajte.

5. U izmiksane bjelanjke dodajte šećer i žumanjke te nastavite miješati.

6. U smjesu ulijte kiselo vrhnje (ili jogurt) te sve lijepo sjedinite.

7. Nakon vrhnja dodajte brašno i prašak za pecivo te nastavite miksati.

8. Kada ste umutili brašno do razine da više nema grudica, ulijte ulje.

Završni koraci:

9. Pola smjese tijesta stavite u protvan, a zatim u pećnicu na pet minuta kako bi se napravila kora.

10. Na donji sloj tijesta rasporedite nadjev te preko izlijte ostatak tijesta.

Pitu pecite 30 minuta na 180 stupnjeva, a kako biste recept dodatno začinili, u kolač možete dodati orahe ili grožđice.

Želimo vam dobar tek!

FOTO: PIXABAY