Kuhajte sa Studentskim: Pita od domaćih jabuka
Nadolazeća jesen vrijeme je jabuka, pa smo vam odlučili ponuditi zaista jednostavan i brz recept za izradu pite čija priprema ne zahtijeva nikakvo posebno kulinarsko umijeće.
Nadolazeća jesen vrijeme je jabuka, pa smo vam odlučili ponuditi zaista jednostavan i brz recept za izradu pite čija priprema ne zahtijeva nikakvo posebno kulinarsko umijeće.
Pita od jabuka klasični je kolač koji smo svi zasigurno probali kod svojih baka, a dobra je vijest ta da se ova slastica izuzetno lako priprema, stoga vam u nastavku članka donosimo jednostavan recept kako biste se što prije mogli zasladiti te uživati u danima prije početka predavanja i fakultetskih obaveza.
Sastojci:
- 1,5 kg jabuka
- 1 čaša kiselog vrhnja (ili jogurta)
- 1 čaša ulja
- 1 čaša šećera
- 1,5 čaša brašna
- 2 jaja
- 1 prašak za pecivo
- cimet po želji.
Upute za pripremu.
Nadjev:
1. Ogulite i naribajte jabuke.
2. Naribane jabuke zagrijte na štednjaku.
3. U jabuke dodajte šećer i cimet te promiješajte.
FOTO: Pixabay
Tijesto:
4. Odvojite bjelanjke od žumanjaka te ih izmiksajte.
5. U izmiksane bjelanjke dodajte šećer i žumanjke te nastavite miješati.
6. U smjesu ulijte kiselo vrhnje (ili jogurt) te sve lijepo sjedinite.
7. Nakon vrhnja dodajte brašno i prašak za pecivo te nastavite miksati.
8. Kada ste umutili brašno do razine da više nema grudica, ulijte ulje.
Završni koraci:
9. Pola smjese tijesta stavite u protvan, a zatim u pećnicu na pet minuta kako bi se napravila kora.
10. Na donji sloj tijesta rasporedite nadjev te preko izlijte ostatak tijesta.
Pitu pecite 30 minuta na 180 stupnjeva, a kako biste recept dodatno začinili, u kolač možete dodati orahe ili grožđice.
Želimo vam dobar tek!