LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Brz i jednostavan recept

Kuhajte sa Studentskim: Piletina u marinadi od limuna

Donosimo vam uistinu jednostavan recept za izradu iznenađujuće ukusne i sočne piletine u marinadi od limunova soka.

Donosimo vam uistinu jednostavan recept za izradu iznenađujuće ukusne i sočne piletine u marinadi od limunova soka.

Ako ne znate kako biste iskoristili preostale slobodne i sunčane ljetne dane, kuhanje vam uvijek može poslužiti kao dobra ideja jer ta aktivnost pruža zaista mnogo slobodnog prostora za izražavanje kreativnosti. Uz to vrijeme uloženo u kuhanje nikada nije izgubljeno, stoga vam u nastavku članka donosimo zaista jednostavan recept za izradu marinirane piletine u limunu.

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • 1 limun
  • sol i papar
  • malo Vegete
  • maslinovo ulje.

Upute za pripremu:

1. Napravite marinadu od limunova soka, soli, papra, Vegete i maslinova ulja (začine i maslinovo ulje dodajte prema vlastitom ukusu i preferencijama).

2. Marinadu prelijte po pilećim fileima te tako marinirano meso ostavite u hladnjaku dva sata kako bi se sok mogao dovoljno upiti.

3. Pecite meso na tavi i maslinovu ulju 20-ak minuta.

Važno je spomenuti kako umjesto maslinova ulja možete koristiti kokosovo ulje, a uvijek se možete poslužiti i dobrim starim suncokretom, koji je prilagođen studentskom budžetu. Također, umjesto limuna dobrodošla je i limeta, a tim receptom zaista se možete igrati i kombinirati različite sastojke. Uz pečenu piletinu možete poslužiti prilog po želji.

Želimo vam dobar tek!

FOTO: PIXABAY