Kuhajte sa Studentskim: Piletina u marinadi od limuna
Donosimo vam uistinu jednostavan recept za izradu iznenađujuće ukusne i sočne piletine u marinadi od limunova soka.
Donosimo vam uistinu jednostavan recept za izradu iznenađujuće ukusne i sočne piletine u marinadi od limunova soka.
Ako ne znate kako biste iskoristili preostale slobodne i sunčane ljetne dane, kuhanje vam uvijek može poslužiti kao dobra ideja jer ta aktivnost pruža zaista mnogo slobodnog prostora za izražavanje kreativnosti. Uz to vrijeme uloženo u kuhanje nikada nije izgubljeno, stoga vam u nastavku članka donosimo zaista jednostavan recept za izradu marinirane piletine u limunu.
Sastojci:
- 4 pileća filea
- 1 limun
- sol i papar
- malo Vegete
- maslinovo ulje.
Upute za pripremu:
1. Napravite marinadu od limunova soka, soli, papra, Vegete i maslinova ulja (začine i maslinovo ulje dodajte prema vlastitom ukusu i preferencijama).
2. Marinadu prelijte po pilećim fileima te tako marinirano meso ostavite u hladnjaku dva sata kako bi se sok mogao dovoljno upiti.
3. Pecite meso na tavi i maslinovu ulju 20-ak minuta.
Važno je spomenuti kako umjesto maslinova ulja možete koristiti kokosovo ulje, a uvijek se možete poslužiti i dobrim starim suncokretom, koji je prilagođen studentskom budžetu. Također, umjesto limuna dobrodošla je i limeta, a tim receptom zaista se možete igrati i kombinirati različite sastojke. Uz pečenu piletinu možete poslužiti prilog po želji.
Želimo vam dobar tek!