Jednostavan recept
Kuhajte sa Studentskim: napravite ukusne proljetne rolice za malo novca
Donosimo jednostavan recept za danas vrlo popularno jelo – proljetne rolice.
Donosimo jednostavan recept za danas vrlo popularno jelo – proljetne rolice.
Proljetne rolice, češće poznate pod nazivom spring rolice postale su vrlo popularno jelo, ali ne morate izdvojiti 30-ak ili 40-ak kuna kako biste ih pojeli jer ih uz vrlo malo novca možete napraviti i sami. U nastavku donosimo jednostavan recept za brzo i ukusno jelo za koje će vam trebati samo par sastojaka.
Sastojci:
Sastojci:
- 1 pakiranje kupovnih kora za pitu
- 1 tikvica
- pola glavice kupusa
- 2 veće mrkve
- začini (po želji)
- soya umak (opcionalno)
- ulje
Priprema:
Kore za pitu odrežite na 4 kvadrata srednje veličine te za jednu rolicu koristite dvije kore jednu na drugoj. Popržiti naribani kupus na malo ulja i zaliti vodom da se kuha. Dodati naribanu mrkvu i tikvice narezane na trakice te dobro začiniti. Dinstati povrće 30-40 minuta dok voda ne ispari, a tijekom kuhanja možete dodati i malo soya umaka. Kada se povrće skuha, a tekućina ispari, žlicom uzimajte dio nadjeva i stavite ga na kvadrat kore za pitu te motajte počevši od jednog kuta kako biste dobili tijesto nalik rolicama.
Kada ste smotali sve rolice, pržite ih u dubokom, prethodno zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Ako imate običnu fritezu ili, još bolje, fritezu na vrući zrak, iskoristite nju jer nećete morati koristiti ni kap ulja pa će samim time i rolice biti zdravije. Zadnji korak je uživanje u domaćim proljetnim rolicama – u slast!
Kore za pitu odrežite na 4 kvadrata srednje veličine te za jednu rolicu koristite dvije kore jednu na drugoj. Popržiti naribani kupus na malo ulja i zaliti vodom da se kuha. Dodati naribanu mrkvu i tikvice narezane na trakice te dobro začiniti. Dinstati povrće 30-40 minuta dok voda ne ispari, a tijekom kuhanja možete dodati i malo soya umaka. Kada se povrće skuha, a tekućina ispari, žlicom uzimajte dio nadjeva i stavite ga na kvadrat kore za pitu te motajte počevši od jednog kuta kako biste dobili tijesto nalik rolicama.
Kada ste smotali sve rolice, pržite ih u dubokom, prethodno zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Ako imate običnu fritezu ili, još bolje, fritezu na vrući zrak, iskoristite nju jer nećete morati koristiti ni kap ulja pa će samim time i rolice biti zdravije. Zadnji korak je uživanje u domaćim proljetnim rolicama – u slast!
OZNAKE:
FOTO:
UNSPLASH