Zdravo i hranjivo
Kuhajte sa Studentskim: jednostavna i hranjiva brzinska večera
Jednostavni i brzi recepti olakšanje su za zatrpan studentski život.
Jednostavni i brzi recepti olakšanje su za zatrpan studentski život.
Kada ne znate što biste ručali ili večerali, obroci koje samo možete pripremiti i staviti u pećnicu odlično su rješenje. Kad je uz to obrok i hranjiv, doista se ne morate dvoumiti.
Donosimo recept za zapečenu pitu od tikvica i krumpira za koju će vam trebati oko 15 minuta pripreme i 45 minuta pečenja.
Sastojci:
Donosimo recept za zapečenu pitu od tikvica i krumpira za koju će vam trebati oko 15 minuta pripreme i 45 minuta pečenja.
Sastojci:
- 5 kom. srednje velikih krumpira
- 2 kom. manjih tikvica
- 1 manji luk
- 3 žlice ulja
- 80 g slanine ili drugog suhog mesa po želji
- 1 žlica Vegete, papar
- 4 kom. jaja
- 180 g kiselog vrhnja
- 80 g sira gaude
- 1/2 žličice Vegete.
Priprema:
Krumpir ogulite, tikvice operite i sve zajedno naribajte na ribežu u jednu zdjelu. Dodajte Vegetu i papar. U tavi na ulju propirjajte sjeckani luk i slaninu. Pomiješajte slaninu i luk s naribanim povrćem. Vatrostalnu posudu premažite maslacem i dodajte mješavinu. Za preljev pomiješati kiselo vrhnje, jaja, Vegetu i naribani sir te smjesu preliti preko sloja povrća. Zapeći u pećnici na 180° oko 45 minuta.
Krumpir ogulite, tikvice operite i sve zajedno naribajte na ribežu u jednu zdjelu. Dodajte Vegetu i papar. U tavi na ulju propirjajte sjeckani luk i slaninu. Pomiješajte slaninu i luk s naribanim povrćem. Vatrostalnu posudu premažite maslacem i dodajte mješavinu. Za preljev pomiješati kiselo vrhnje, jaja, Vegetu i naribani sir te smjesu preliti preko sloja povrća. Zapeći u pećnici na 180° oko 45 minuta.
OZNAKE:
FOTO:
UNSPLASH