Jednostavno i povoljno
Kuhajte sa Studentskim: jednostavan nadjev za meksičke tortilje
Donosimo vam recept za potpuno jednostavnu varijantu nadjeva za meksičke tortilje za koji ćete morati uložiti minimalno truda, a svejedno ćete se dobro najesti.
Donosimo vam recept za potpuno jednostavnu varijantu nadjeva za meksičke tortilje za koji ćete morati uložiti minimalno truda, a svejedno ćete se dobro najesti.
Jednom kada probate meksičke tortilje, često ćete im se rado vraćati jer su izrazito ukusne, a za pripremu zahtijevaju vrlo malo vremena i kulinarskih vještina. Ako niste toliko ambiciozni da uz nadjev pripremate i domaće tortilje, ovaj će vam recept dobro doći kad ne budete htjeli potrošiti previše vremena razmišljajući što kuhati, ali i na samo kuhanje.
Nadjev za meksičke tortilje možete napraviti koristeći meso, ali i bez mesa ako ste vegan ili vam na ručak dolazi prijatelj koji ne jede meso. U slučaju da volite meso intenzivnijeg okusa umjesto piletine koristite, primjerice, svinjsko mljeveno meso.
Sastojci:
Nadjev za meksičke tortilje možete napraviti koristeći meso, ali i bez mesa ako ste vegan ili vam na ručak dolazi prijatelj koji ne jede meso. U slučaju da volite meso intenzivnijeg okusa umjesto piletine koristite, primjerice, svinjsko mljeveno meso.
Sastojci:
- veći komad bijelog pilećeg mesa
- ulje
- 1 glavica luka
- 3 paprike – crvena, žuta i zelena
- konzerva kukuruza
- konzerva crvenog graha
- začini po želji: sol, vegeta, papar, chilli, mljevena slatka paprika, soja sos, origano, bosiljak i/ili neki drugi začini
- 400 grama pasirane rajčice
Priprema:
Luk narežite vrlo sitno te ga dodajte u lonac u kojemu ste prethodno zagrijali malo ulja. Kada luk dobije zlatnu boju dodajte piletinu nasjeckanu na kockice, a ako vam luk prije krene zagarati, podlijte ga s malo vode. Kada ste dodali piletinu, promiješajte ju i ostavite 10-ak minuta dok ne omekša i malo se skuha. Na meso i luk dodajte papriku nasjeckanu na kockice i kuhajte koju minutu dok ne omekša. Dobro začinite sa začinima po želji – što više začina, to aromatičniji okus, ali nemojte pretjerati. Zatim dodajte crveni grah koji ste prethodno istresli iz konzerve i u cjediljki isprali s malo vode te odmah nakon toga dodajte kukuruz. Promiješajte sve skupa i zalijte s pasiranom rajčicom i decilitrom vode. Kuhajte 10-15 minuta, a prije kraja probajte jelo da vidite treba li ga još začiniti.
Ako vam je smjesa prerijetka u čaši pomiješajte otprilike dva prsta vode i malo brašna te dobro razbijte da nema grudice, a zatim to uspite u nadjev i promiješajte. Kada imate nadjev željene gustoće ostavite ga da se malo ohladi, a zatim ga servirajte u tortiljama i uživajte u jelu. Varijacije na ovaj recept brojne su pa možete i malo eksperimentirati, no ako želite što jednostavniji recept u koji ne morate uložiti puno truda, onda je ovo recept za vas!
Luk narežite vrlo sitno te ga dodajte u lonac u kojemu ste prethodno zagrijali malo ulja. Kada luk dobije zlatnu boju dodajte piletinu nasjeckanu na kockice, a ako vam luk prije krene zagarati, podlijte ga s malo vode. Kada ste dodali piletinu, promiješajte ju i ostavite 10-ak minuta dok ne omekša i malo se skuha. Na meso i luk dodajte papriku nasjeckanu na kockice i kuhajte koju minutu dok ne omekša. Dobro začinite sa začinima po želji – što više začina, to aromatičniji okus, ali nemojte pretjerati. Zatim dodajte crveni grah koji ste prethodno istresli iz konzerve i u cjediljki isprali s malo vode te odmah nakon toga dodajte kukuruz. Promiješajte sve skupa i zalijte s pasiranom rajčicom i decilitrom vode. Kuhajte 10-15 minuta, a prije kraja probajte jelo da vidite treba li ga još začiniti.
Ako vam je smjesa prerijetka u čaši pomiješajte otprilike dva prsta vode i malo brašna te dobro razbijte da nema grudice, a zatim to uspite u nadjev i promiješajte. Kada imate nadjev željene gustoće ostavite ga da se malo ohladi, a zatim ga servirajte u tortiljama i uživajte u jelu. Varijacije na ovaj recept brojne su pa možete i malo eksperimentirati, no ako želite što jednostavniji recept u koji ne morate uložiti puno truda, onda je ovo recept za vas!
OZNAKE:
FOTO:
UNSPLASH