LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Kuhajte sa Studentskim: jednostavan i hranjiv brzinski ručak

Jednostavni i brzi recepti olakšanje su za zatrpan studentski život.

Jednostavni i brzi recepti olakšanje su za zatrpan studentski život.

Kada ne znate što biste ručali, obroci koje samo možete pripremiti i staviti u pećnicu odlično su rješenje. Kad je uz to obrok i hranjiv, doista se ne morate dvoumiti. 

Svima omiljena čokoladna poslastica stiže u blagdanskom ruhu


Donosimo recept za zapečenu pitu od tikvica i krumpira za koju će vam trebati oko 15 minuta pripreme i 45 minuta pečenja. 

Kad se cimet rolice i palačinke susretnu – spoj koji osvaja


Sastojci:
  • 5 kom. srednje velikih krumpira
  • 2 kom. manjih tikvica
  • 1 manji luk
  • 3 žlice ulja
  • 80 g slanine ili drugog suhog mesa po želji
  • 1 žlica Vegete, papar
  • 4 kom. jaja
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 80 g sira gaude
  • 1/2 žličice Vegete.
Priprema:

Pripremite fritule s čokoladnim preljevom i uživajte u popularnoj blagdanskoj slastici u udobnosti vlastitog doma



Krumpir ogulite, tikvice operite i sve zajedno naribajte na ribežu u jednu zdjelu. Dodajte Vegetu i papar. U tavi na ulju propirjajte sjeckani luk i slaninu. Pomiješajte slaninu i luk s naribanim povrćem. Vatrostalnu posudu premažite maslacem i dodajte mješavinu. Za preljev pomiješati kiselo vrhnje, jaja, Vegetu i naribani sir te smjesu preliti preko sloja povrća. Zapeći u pećnici na 180° oko 45 minuta.
FOTO: PIXABAY