Jednostavan recept
Kuhajte sa Studentskim: hrenovke u lisnatom spremne za nekoliko minuta
Donosimo recept za ukusne hrenovke u lisnatom gotove u nekoliko minuta.
Donosimo recept za ukusne hrenovke u lisnatom gotove u nekoliko minuta.
Ako niste vješti u kuhinji, a želite pripremiti nešto za gricnuti tijekom dočeka Nove godine i ne želite goste ostaviti gladnima, donosimo jednostavan recept kojim ćete večeru osigurati u nekoliko minuta.
Sastojci (za 6 osoba):
- 1 kg lisnatog tijesta (2 pakiranja po 500 g)
- 24 srednje hrenovke
- 2 jaja
- sol
- sezam
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljajte i razrežite ga na trakice širine oko 2 cm. Trakicom lisnatog tijesta motajte hrenovku spiralno od vrha do kraja. Na tepsiju stavite papir za pečenje i poslažite hrenovke u lisnatom te ih premažite razmućenim jajem i pospite sezamom.
Pecite otprilike 15 minuta na 220 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne dobiju zlaćanu boju. Umjesto sezama možete staviti mak, krupnu sol ili korigirati količinu sastojaka ovisno o potrebi.
OZNAKE:
FOTO:
STUDENTSKI.HR