LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Život u studentskom domu

Koriste li se studenti „domskim starter packom”?

Studenti prilikom selidbe u studentsku sobu imaju pravo posuditi nekoliko stvari iz studentskog doma.

Studenti prilikom selidbe u studentsku sobu imaju pravo posuditi nekoliko stvari iz studentskog doma.

Veliki broj studenata ne studira u blizini svog doma te nekima od njih treba nekoliko sati vožnje da bi došli do mjesta studiranja, a nemaju svi mogućnost dolaska osobnim vozilom. Putovanje vlakom ili autobusom često je prijevozno sredstvo za studente koji se tek useljavaju u sobu studentskog doma, a jedna osoba može nositi ograničen broj stvari.

 

Starter pack


Pomoć dolazi u obliku takozvanog domskog starter packa koji uključuje plahtu, jastuk, poplun i deku. To su sve stvari koje bi vam zauzele izuzetno puno mjesta, a ako ne dolazite osobnim automobilom ili ne planirate nekoliko tura vlakom/busom, onda vam domski jastuk i deka i ne zvuče tako loše.

No, koriste li se studenti stvarno svime što se nudi u tom paketu? Studentica Ivana (23) već treću godinu zaredom živi u studentskom domu i kaže da je iz tog paketa uzela samo jastuk.
 

Iskreno mi se gadi pomisao na korištenje domske plahte, nekako ne bih mogla zaspati na tome. Poplun mi ne treba jer imam svoju deku koja mi je dovoljna, a jedino što zapravo koristim je jastuk iako ima žute mrlje po sebi, no stavim dvije jastučnice pa nekako to pretrpim.  objasnila je Ivana.


Drago mi je da ne moram nositi jastuk...


Studentica Ana (22)  dolazi iz BiH te od kuće nosi samo svoju plahu, navlake za posteljinu i za jastuk. 
 

Nije mi problem koristiti se stvarima koje nam se nude u domu, drago mi je da ne moram nositi jastuk, deku i te druge stvari koje bi mi zauzele dva kofera. Uvijek dolazim autobusom u pratnji prijateljica pa jedva nekako dovučemo posuđe, odjeću i druge stvari koje mi trebaju.  rekla je Ana.


Ne vidim neku razliku


Naš treći sugovornik Tin (19) ove će godine tek prvi put useliti u dom i nije ni znao da ne mora nositi neke stvari dok ga nismo pitali za to.
 

Sada kada znam da ne moram nositi jastuk, deku i poplun sigurno ih neću nositi. Ne živim toliko daleko, ali i sada imam previše stvari. Ionako preko svega toga idu navlake pa ne vidim neku razliku između tih i onih koje imam doma.  ispričao je Tin.


Dobro je da postoji mogućnost korištenja jastuka, deke, popluna i plahte jer su to stvari koje bi mogle zauzeti cijeli veliki kofer, a sumnjamo da uz sve druge stvari koje nosite, čak i da idete autom, želite nositi baš sve to. 
FOTO: UNSPLASH