LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PMF Open Air

Kontroverznom bendu otkazan nastup na PMF-u

Pater Papula bend je kojem s vremenom raste broj pratitelja, no otkazan je njihov nastup na PMF Open Air festivalu. Objašnjavaju i zašto.

Pater Papula bend je kojem s vremenom raste broj pratitelja, no otkazan je njihov nastup na PMF Open Air festivalu. Objašnjavaju i zašto.

Malo-pomalo završavaju predavanja, a sve se više približava vrijeme ispitnih rokova. Festival PMF Open Air, koji se održava u prostoru kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta 24. svibnja upravo želi obilježiti ovaj prijelaz, a jedan je od bendova koji je ondje trebao nastupiti i Pater Papula. No njihov se rad očito nije svidio svima pa im je, tvrde, tri dana prije festivala rečeno kako je njihov nastup otkazan.

Pater Papula bend je koji u svojim radovima religioznu tematiku pretvara u crni humor. S obzirom na to da se bave temom oko koje su mišljenja općenito vrlo podijeljena, oni nailaze na ljude kojima se sviđa njihov rad, no i na one koji osuđuju njihov pristup religiji te smatraju da šire govor mržnje protiv Crkve. Neki su od konkretnih primjera ovakvih pjesama Egzorcizam, Isus Priest, Boktedao, Celibat, Sestra Ana, ali i brojne druge.

Kako bi se riješili pojedinih nedoumica, sam bend tvrdi da su i oni sami katolici i kako su njihove pjesme čista fikcija. To su nam pokušali objasniti sljedećom tvrdnjom:

– Kao što i tvorac horror filma ne mora biti serijski ubojica da napravi odvratan horror film, tako ni Pater Papula ne mora nužno biti antikrist da od Crkve pravi komediju.

U svojem službenom priopćenju na društvenoj mreži Instagram bend je napisao:

– Dragi vjernici, otkazali su naš nastup na PMF-u. Udruga Primus je dala sve od sebe da nas zadrži u lineupu, ali viši organi imali su više utjecaja. Nekome smeta što radimo i kakvu glazbu proizvodimo, ali to ne znači da ćemo prestati.

Iz Patera Papule naglasili su da se udruga Primus kao organizator događaja potrudila da se njihov nastup ne odgodi, no ni oni nisu uspjeli utjecati na ishod. Bend je najavio da ih ovakve stvari samo motiviraju za daljnji rad i da će njihove pjesme i svirke u budućnosti samo ići prema još većem nivou provokativnosti jer smatraju da ništa ne bi trebalo spriječiti stvaralaštvo i umjetnost, koji trebaju biti slobodni.

FOTO: PXHERE