LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju ususret nastupu u „Lisinskom”​

Komičar Vlatko Štampar prisjetio se svojih dana u domovima, pizza u brzoj na Savi i ispita na arhitekturi

U intervjuu za Studentski.hr Vlatko Štampar prisjetio se svojih 7 i pol godina studiranja, ali i otkrio što priprema za nastup kojim će proslaviti čak 10 godina karijere u 2 sata programa.

U intervjuu za Studentski.hr Vlatko Štampar prisjetio se svojih 7 i pol godina studiranja, ali i otkrio što priprema za nastup kojim će proslaviti čak 10 godina karijere u 2 sata programa.

Vlatka Štampara poznajemo kao izvrsnog komičara, ali za one koji nisu znali – po struci je arhitekt. Studirao je, kako kaže, divnih 7 i pol godina, a žao mu je što vrijeme svog studiranja nije još malo odužio. Porazgovarali smo s njime i vratili se u njegove studentske dane. 

U Zagreb si došao iz Čakovca na studij arhitekture. Kako si se priviknuo na život u Zagrebu, jesi li bio u studentskom domu ili u stanu?

Krenuo sam na fakultet 2005. naoružan baroknim uvojcima i velikom željom da ljudima gradim domove. I naravno, da ne umrem k'o djevac. Bio sam 4 godine u domu. Tri godine u divnom Stjepan Radiću i jednu godinu na Šari. Nakon toga krenule su podstanarske avanture.

Ma bilo mi je predivno na početku. Sve ti je novo, sve je uzbudljivo. Studenti koji su iz Zagreba i studiraju u Zagrebu propuštaju jedan divan dio života. Micanje od staraca. Mislim da je to potrebno svakom studentu. Zdravo je, korisno i ojača te kao osobu. Ja sam jednostavno bio oduševljen što sam uopće u Zagrebu. Fakultet je bio sporedna stvar. Osjećaš se odraslo, najpametnije i iznimno važno. I nije ti jasno zašto to suprotan spol ne primjećuje.

Koji ti je bio najteži ispit ili godina?

Prva godina definitivno je bila najteža. Kao i na svakom fakultetu. Eliminacijska. Više od 30 kolegija, još uz to moram i na Sljeme po potpis, naći prijatelje, stići oprati tu i tamo i nekako naći osobu koja će te voljeti. Ispit – Zakonodavstvo. S razlogom sam upisao arhitekturu. Više slika, manje teksta. Ovaj kolegij nije imao slika.

Koje ti je bilo omiljeno mjesto za studentske izlaske u Zagrebu?

Uvijek sam bio lik koji je više volio izlaske po parkićima, stanovima i manja druženja. Večeri gdje čuješ ljude s kojima pričaš. Ali kad sam bio lud i razvratan, volio sam izać u Močvaru, Sax, Boogaloo.

Reci nam neko jelo iz menze koje pamtiš?

Presveti majburger. Sve pizze u brzoj na Savi. Svi kolači najrazličitijih oblika, ali istog okusa na katu iznad. Punjeni pileći u SC-u.

Jesi li radio studentske poslove? Koji su to bili?

Radio sam dosta studenskih poslova. Istovar farafina, montaža namještaja i najdraži Mcdonalds. Pekao hambiće, prešao smeće i krao nuggetse kad voditeljica smjene nije gledala.

Jesi li prolazio neke usmene ispite na humor? Ili je li ti barem malo pomogao?

Bilo je situacija i ispita kad mi je humor definitivno pomogao. Veliki sam tremaš pa su mi nastupi pomogli da budem opušteniji na usmenim ispitima. Večer prije nastupao sam pred 140 ljudi, tako da mi je prezentacija pred 20-ak ljudi drugi dan na faksu bila malo lakša.

Problem je nastao kad su neki profesori saznali da nastupam pa sam onda uvijek bio prvi na prezentacijama jer meni to nije problem. A bio je.

Što ti najviše nedostaje iz studentskog doba? Čuli smo da si bio ljubitelj menza – onda možda x-ica?

X-ica i ne razmišljanje o porezima, prirezima i ostalim odraslim stvarima koje trebaš znati.

Poznato je da su studenti veliki ljubitelji Stand up komedije i tvoja vjerna publika. Razveseli nas nekom viješću o novom nastupu?

Trenutno je ljetna pauza. Da, tako je. Odrasla sam osoba koja ima ljetne praznike. Trenutno nemam nastupa, treba mi malo pauza da se odmorim. Raspisujem novi materijal za 3. LAJNAP sezonu, spremam 4. one man show i naravno pripremam se i pokušavam ignorirati tremu za svoj veliki nastup u Lisinskom.

Sprema se tvoj veliki nastup. Čak 10 godina karijere u 2 sata programa u Lisinskom. Zvuči odlično! Kako se spremaš za njega? Kako da se mi spremimo?

Tako je. Imam trenutno oko 6-7 sati smiješnih stvari koje sam napisao u dosadašnjoj karijeri. Trenutno radim na odabiru fora za Lisinski. Moram dobro procijeniti koje je fore najbolje predstaviti ljudima u best ofu karijere.

Ulaznice su u prodaji i još malo i pola dvorane je rasprodano. Hvala onima koji su već kupili karte. Vi ostali kampanjci, karte možete nabaviti ovdje.

Kao da se vi spremite? Samo se pojavite i uživajte 2 sata.

Trenutno ne radiš u struci, reci imaš li kakvih planova s arhitekturom u budućnosti? Planiraš li neki projekt vezan uz arhitekturu?

Ne radim u struci skoro dvije godine Imam neke planove vezane za arhitekturu, radim i na tome i svi će nadam se uskoro vidjeti o čemu se radi. Za sad sam odlučio biti jako mističan i ne otkrivati.

FOTO: VLATKO ŠTAMPAR