LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncerti u OKC-u Palach

Kanadska četvorka Suuns otvara Impulse festival

Kanadska indie četvorka Suuns poznata je po vješto orkestriranom, tinjajućem glazbenom klimaksu, a od 2007. kreira uzbudljiv glazbeni kaos. Svoj će doprinos dati i Impulse festivalu koji će otvoriti.

Kanadska indie četvorka Suuns poznata je po vješto orkestriranom, tinjajućem glazbenom klimaksu, a od 2007. kreira uzbudljiv glazbeni kaos. Svoj će doprinos dati i Impulse festivalu koji će otvoriti.

Premijerno u Rijeci, u sklopu europske turneje koja započinje u OKC-u Palach, sastav Suuns otvara šesto, proljetno izdanje Impulse festivala. Otvorenje je zakazano za 4. travnja 2019.

Kanadska indie četvorka Suuns poznata je po vješto orkestriranom, tinjajućem glazbenom klimaksu. Ova montrealska krautrock, art punk, neo-psihodelija adut je izdavačke kuće Secretly Canadian, a zajedno od 2007. kreira uzbudljiv glazbeni kaos koji je precizno strukturiran i već poslovično hvaljen spektrom relevantne kritike. 

Izlaskom prvog EP-a, kad se sastav još nazivao Zeroes, njegov rad privlači pozornost prestižne izdavačke kuće Secretly Canadian koja mu u jesen 2010. nudi ugovor za debi album Zeroes QC. Tri godine kasnije stiže i Images du Futur kojim dalje istražuje mračnije zvukove, prisutne još od prvijenca. Hold/Still izlazi u travnju 2016. Zamjetan utjecaj elektronike, s kojim nastavlja stvarati iduće godine, kada se uz producenta Johna Congletona vraća u studio, može se čuti i na posljednjem hvaljenom izdanju, izdanom prošle godine Pitchfork zavodljivo ističe četvrto studijsko izdanje Felt kao album koji konačno popušta silama koje čekaju oslobođenje još od Zeroesa QC. Album nastaje u pet neformalnih samoaranžiranih sesija kroz nekoliko mjeseci i donosi presjek eksperimentalne gitare i synthom inspiriranih stilova. 

Uz Suuns u OKC-u Palach nastupit će eksperimentalni darkeri Scattered Clouds (CAN). Ulaznice se mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni od 65 kuna do dana koncerta kada cijena raste na 85 kuna. Prodajna su mjesta: Dallas Music shop Rijeka, Croatia Records Rijeka i sustav Entrio.

Šesto izdanje klupskog boutique Impulse festivala traje od 4. travnja do 13. travnja 2019. Organiziraju ga Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Zaklada Kultura nova i HDS-ZAMP. 

FOTO: IMPULSE FESTIVAL / PR FOTO