LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Što čistačice gledaju?

Kako treba izgledati soba nakon selidbe iz studentskog doma?

Nekoliko stvari na koje treba pripaziti prilikom iseljenja iz sobe studentskog doma.

Nekoliko stvari na koje treba pripaziti prilikom iseljenja iz sobe studentskog doma.

Ljetni smještaj uskoro je gotov i vrijeme je da se krene s čišćenjem sobe. S obzirom na to da će čistačice napraviti detaljnu inspekciju prije no što vas odriješe dužnosti, obratite pažnju na ovih nekoliko stvari.
 

Ladice ispod kreveta


Vjerovali ili ne, prašina se i skuplja i u tim zatvorenim ladicama, stoga ih ne zaboravite prebrisati. Najbolje je uzeti pamučnu, staru majicu koju više ne nosite i nju koristiti za brisanje. Poslužite se i sredstvom za čišćenje ili smjesom limuna i octa u kombinaciji s vodom.
 

Prozor te vanjska i unutarnja daska


Vjerojatno se tijekom cijele godine niste sjetili oprati prozore, ali to je jedna od stvari koje morate očistiti prije iseljenja. Isto vrijedi i za prozorsku dasku s vanjske i unutarnje strane, osim ako ne pada kiša, tada imate izliku za vanjski dio.

 
 

Odmrzavanje hladnjaka


Ovaj dio provjerite s čistačicom doma u kojem se nalazite, ali u većini domova treba odmrznuti hladnjak prije selidbe i to obavlja osoba koja posljednja ostaje u sobi.
 

Pranje poda


Ovaj korak nikako nemojte preskočiti jer je to nešto što će čistačice prvo pogledati,a i sastavni je dio čišćenja sobe.


Prostor iza kreveta


Čistačice će odmaknuti cijeli krevet i pogledati jeste li očistili iza kreveta, stoga budite vrijedni i očistite svaki dio sobe, čak i one koji se ne vide. 
 

Police i lampa


Nakon što maknete slike, posuđe i druge stvari koje držite tamo, vrijeme je za detaljno čišćenje prašine.Nemojte zaboraviti prebrisati stolnu lampu, na njoj vjerojatno imate dosta prašine.


Ormari


Da se prašina zaista skuplja posvuda, neovisno o tome je li ormar otvoren ili zatvoren, saznat ćete prilikom iseljenja iz doma. Naime, na najvišim policama ormara kojima se možda niste ni koristili često bude nekoliko slojeva prašine.


To je nekoliko detalja koje će čistačice gledati, a ako niste nešto od toga očistili, neće vam dati potvrdu da se možete iseliti dok sve ne blista.

 
FOTO: UNSPLASH