LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Kako si priuštiti top ljeto?

Svaki dan vam iskoči neki novi event ili jeftini let. Sve biste, ali ne znate kako si to priuštiti i kako sa svim tim uskladiti studentske obveze? Možda vam ovi savjeti pomognu!

Svaki dan vam iskoči neki novi event ili jeftini let. Sve biste, ali ne znate kako si to priuštiti i kako sa svim tim uskladiti studentske obveze? Možda vam ovi savjeti pomognu!

Život se skroz vratio u normalu. Svaki je vikend neki koncert, nakon dvije godine vraćaju se i gotovo svi festivali, ukinuta su sva ograničenja za putovanja i jeftine avionske karte napadaju vas sa svih strana.

Znamo, htjeli biste sve to – i otići na neki festival, i uplatiti si ljetovanje i otputovati u neke daleke krajeve. Pitanje je – kako sve to realizirati, vremenski i financijski? Tri su ključne stvari koje vam u tome mogu pomoći.

  • Dobro planiranje

Sad, danas, ovaj čas je vrijeme da u kalendar upišete što biste sve htjeli ostvariti i kada. Za festivale znate kad su, a putovanja možete isplanirati barem otprilike. Jesu li vam planovi u skladu s ostalim životnim obvezama? Nemojte ostavljati ispite za jesen jer se prvi rok poklapa s prvim danom festivala, a drugi vam je prekasno. Zatim napišite sve nužne korake za aktivnost koju želite. Ako idete na festival, trebate kupiti ulaznicu, trebate pronaći smještaj, rezervirati karte za put... Složite plan.

  • Još bolje budžetiranje

Nakon što ste na papir ili u kalendar stavili okvirne planove, vrijeme je za budžetiranje. Prvo je pitanje – stignete li možda zaraditi novac koji vam treba? Vikend posao može spasiti stvari. Za čas online otvorite studentski račun i možete se baciti u potragu za poslovima. Nemojte sve troškove ostaviti za taj mjesec, probajte cjepkati tako da ako sad imate novca, uzmite ulaznice ili avionske karte. Nakon što sjednu stipendija i plaća, krenite rješavati daljnje troškove. Imajte na umu i koliko novca će vam trebati za vrijeme festivala i putovanja, ali i da morate od nečeg živjeti i kad se vratite kući.

  • Top zabava

Kad stvari koliko-toliko dobro isplaniraš, sve je sto puta bolje. Super je ponekad biti spontan, skočiti na prvu pa kako bude. Međutim, život je puno manje stresan ako imate određeni plan i program. Pogotovo kad se ne morate brinuti oko financija. Dakle, u tri koraka: studentski račun – studentski centar – studentski posao. Uz ta tri koraka lagano punite i račun i životopis.

FOTO: UNSPLASH