LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetni đir

Kako razbiti ljetnu dosadu?

Donosimo tri prijedloga aktivnosti kojima možete razbiti ljetnu dosadu, ali i doživjeti super avanturističko iskustvo. I što je najbolje – vaš bankovni račun to neće ni osjetiti.

Donosimo tri prijedloga aktivnosti kojima možete razbiti ljetnu dosadu, ali i doživjeti super avanturističko iskustvo. I što je najbolje – vaš bankovni račun to neće ni osjetiti.

Već vam je pomalo dosta laganog ljetnog tempa. Ležanje, plaža, izlasci i tako svaki dan u krug. Imamo mali izazov za vas! Donosimo tri prijedloga aktivnosti kojima možete razbiti ljetnu dosadu, ali i doživjeti super avanturističko iskustvo. I što je najbolje – vaš studentski bankovni račun to neće ni osjetiti. Okupite ekipu, složite pametan plan i krenite u akciju.

Prvi izazov – popnite se na najviši vrh u županiji u kojoj se nalazite!

Okej, nadamo se da niste baš podno Biokova ili Velebita i bez ikakve kondicije. 😊 Sigurno postoji neki vrh koji gledate s prozora ili plaže i na koji biste mogli se mogli popeti. Put do vrha, bez obzira na njegovu visinu, nije lagan, ali osjećaj i pogled zato su gotovo uvijek spektakularni. Nekoliko je stvari koje morate imati na umu. Prognoza – pogledajte dan ranije kakvo će biti vrijeme i prilagodite se tome. Oprema – obuća mora biti prikladna za hodanje, čvrsta i po mogućnosti da nema ravan potplat. Ruta – potražite na stranicama za planinare opis rute da znate što vas čeka. Hrana i voda – voda je obavezna i to barem 2 litre, čak i ako imate dom na vrhu. Ponesite i barem nešto slatko ili voćku za okrijepu po putu. Krenite ili ranije ujutro ili predvečer (ponesite čeonu lampu) jer su zalasci sunca na vrhovima brutala!

Drugi izazov – odvažite se na spavanje pod vedrim nebom!

Ako niste baš od hodanja i penjanja po hrvatskim vrhovima i nije vam dosadilo ležanje na plaži, odvažite se i na spavanje pod vedrim nebom. Istražite gdje možete postaviti šator i dan, dva uživati u spontanoj avanturi. P.S. Opremu možete posuditi ili iznajmiti da jeftinije prođete.

Treći izazov – posjeti plažu ili najbližu destinaciju koju dugo želiš obići!

Uvijek će se naći neki razlog zašto odgoditi odlazak na plažu koju ste dosad gledali samo na slikama ili posjet mjestu koje već godinama želite obići. Ovaj put idite kontra svega – spakirajte stvari, upalite navigaciju i krenite barem na jednodnevni izlet. Iako, uvijek možete spavati u autu ili pod vedrim nebom pa spojiti dva izazova. 😊

Vrijeme je da malo začinite ovo ljeto jer će brzo proći. Prije nego se vratite fakultetskim obavezama, odvažite se na nešto novo i drugačije. Skupo nije, neizvedivo nije, samo treba malo hrabrosti i nagovaranja ekipe.

FOTO: PEXELS