LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sezonski posao

Kako izvući ono najbolje iz radnog ljeta?

Posao preko ljeta nije kraj svijeta. Osim novca donosi i neprocjenjivo životno iskustvo.

Posao preko ljeta nije kraj svijeta. Osim novca donosi i neprocjenjivo životno iskustvo.

Uskoro završava ljetni ispitni rok. Dok neki jedva čekaju da prođe zadnji ispit da mogu dva mjeseca odmarati, velik broj studenata će cijelo ljeto raditi. Sezonski poslovi mnogima su jedina prilika da odu na more i barem malo napune studentski račun za lakši početak iduće akademske godine, da steknu radno iskustvo.

Ako se ubrajate među one kojima će ljeto biti radno, ne tugujte i ne budite ljubomorni na ekipu koja samo uživa cijelo ljeto, nego izvucite ono najbolje iz razdoblja koje je pred vama. Puno je benefita koje ćete dobiti.

Sezonski posao je testira vašu izdržljivost i strpljivost. Uglavnom se sezonski poslovi vežu uz rad s ljudima – a to je najteže od svega, pogotovo ako uzmemo u obzir prvo pravilo ugostiteljstva da je gost uvijek u pravu. Međutim, iz dobrih i loših, ugodnih i neugodnih situacija koje ćete doživjeti, puno toga ćete i naučiti. Danas ćete te situacije doživjeti na sezonskom poslu, a u budućnosti u uredu ili na bilo kojem radnom mjestu. Znati skulirati se bez obzira na to u kakvoj ste situaciji je stvarno dobra vještina.

Na sezonskom poslu razvijate i svoje komunikacijske vještine pa se zato kasnije lakše uklopite u poslovne sredine koje su pred vama, znate bolje pregovarati, izboriti se za sebe, a spremniji ste i pomoći onima koji se snalaze lošije od vas.

Uz to, na sezonskom poslu učite se funkcionirati i snalaziti u novoj sredini, bilo poslovnoj, bilo lokacijski. Zato razgovarajte s ljudima, šetajte gradom u kojem jeste, upoznajte ljude. Sve to doprinosi vašem osobnom rastu. Nemojte se ograničavati ni u jednom pogledu.

Jedino na što biste trebali pripaziti je novac. Ako radite da zaradite novac za lakši početak godine, nemojte ga odmah potrošiti. Možda bi vam bilo pametno čim plaća sjedne na žiro račun, dio prebaciti na tekući račun i tu karticu ne koristiti. To možete za čas putem internet ili mobilnog bankarstva.

FOTO: PEXELS