LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatna konferencija

Kako će Brexit utjecati na hrvatske studente možete saznati na online konferenciji

Na konferenciji će gostovati Juliet Cassells, direktorica South England Exchangea, Martha Walsh, predstavnica QA Higher Educationa i Michal Siwarga, predstavnik sveučilišta De Montfort.

Na konferenciji će gostovati Juliet Cassells, direktorica South England Exchangea, Martha Walsh, predstavnica QA Higher Educationa i Michal Siwarga, predstavnik sveučilišta De Montfort.

Sutra, 24. srpnja, u 15 sati održava se besplatna online konferencija o temi školovanja u Velikoj Britaniji i utjecaju Brexita na hrvatske studente, a za sudjelovanje je potrebno prethodno se registrirati na poveznici.

BHV Education navodi kako studente koji studij u Velikoj Britaniji upisuju ove jeseni neće zahvatiti posljedice Brexita, dok oni koji kasnije ondje budu htjeli studirati neće uživati status domaćeg studenta, što znači da više neće imati pristup povoljnim kreditima britanske vlade koji su mnogi studenti od ulaska Hrvatske u EU iskoristili i na taj način financirali školovanje na prestižnim sveučilištima kao što je objavljeno od strane britanske Vlade 23. lipnja 2020.

Koje mogućnosti su na raspolaganju učenicima srednjih škola, maturantima i studentima koji sada završavaju preddiplomski studij možete saznati sudjelovanjem na konferenciji na kojoj će gostovati Juliet Cassells, direktorica South England Exchangea, organizacije koja dugi niz godina učenike iz svih dijelova svijeta smješta u britanske državne škole i obitelji domaćine kako bi iskusili britanski školski sustav i svakodnevicu, Martha Walsh, predstavnica QA Higher Educationa, grupacije šest britanskih fakulteta koji naglasak stavljaju na praktičnu primjenu stečenog znanja i Michal Siwarga, predstavnik sveučilišta De Montfort smještenog u gradu Leicesteru nadomak Londona kojeg Times Higher Education rang-lista smješta među top 50 sveučilišta u svijetu. Uz njih će svoje iskustvo podijeliti i studentica Dora koja je studirala u Velikoj Britaniji pri Sveučilištu De Montfort.
FOTO: UNSPLASH