LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tko će to sve platiti?

Jeste li spremni za početak nove akademske godine?

Nova akademska godina samo što nije počela. Krenite već sad razmišljati o organizaciji i troškovima – bit će vam lakše.

Nova akademska godina samo što nije počela. Krenite već sad razmišljati o organizaciji i troškovima – bit će vam lakše.

Sve što je lijepo kratko traje pa tako i ljeto i praznici. Ako ste položili ispite na ljetnom roku, možete još malo uživati. No, za 10-ak dana bi trebalo krenuti s pripremama za novu akademsku godinu.

Seljenje, nabava raznih potrepština, obnavljanje garderobe, nabava materijala za učenje, a tek školarine... Možemo slobodno reći da je početak akademske godine lagani početak bankrota. U nastavku donosimo nekoliko savjeta uz koje ćete lakše prebroditi nadolazeće financijske izazove.

Može li nešto pričekati?

Plaćanje smještaja i školarine teško da možete odgoditi (možda možete dogovoriti obročno plaćanje i tako si olakšati), ali ne morate sve ikad srediti u 15 dana. Kupnju stvari koje nisu neophodne odgodite za idućih mjesec ili dva.

Vikend posao?

Možda u startu, dok još nije naporno na faksu, možete naći i neki posao? Ako je nešto vezano uz vašu  struku – to je odlično. No, ako i nije, studentski posao odlična je opcija za zaradu za stvari koje su niže na listi prioriteta. A dok radite i ne trošite.

Razmislite o dodatnim izvorima financiranja

Dodatni i brzi izvori financiranja kao što su gotovinski studentski krediti ili krediti za obrazovanje super su stvar ako nikako niste uspjeli posložiti financije za početak akademske godine. Krediti za obrazovanje su namjenski krediti koje možete otplaćivati i nakon završetka fakulteta, a gotovinski kredit je dobra opcija ako hitno trebate novac za osobne troškove. Nemojte biti u strahu od kredita jer uz malo dobre organizacije kasnije vratiti ih možete bez problema.

FOTO: PIXABAY